Passar uuutmärkt!


Vadå för stort halsband? Lilla herren kommer bli en riktig cooling när han väl växer i detta halsbandet då :D
Har en del till som måste växas i lite, en del undrar jag om han kommer kunna ha över huvud taget =), om han inte kan de får jag väl sälja dem då =), eller ge dem till Bianca! Har ett som hon är så söt i så ja undrar om hon ska få ta det istället, för ja tror de är lite tjejigt för Zero :D, och kostade bara 30 kr så det är inte direkt att ja tjänar något på att sälja det heller :D.

Makrill macka!!

Det är väl mumma det, har ätit lite mackor med makrill filé i tomatsås som min Erik överraskade mig med för att få mig at äta lite mer, tycker jag äter dåligt :P, jag äter ju om ja blir hungrig såklart :D.
Har tittat på "Färjan" idag på femman, ganska rolig serie :D, det är ju explosion med premiärer denna vecka så jag kommer väl sitta som klistrad!
Var ute i förrgår, glömde ja skriva igår, Erik fick vara hemma pappa medans mamma matte gick ut på corner och grand med syster yster bland annat. Anna trodde knappt ja skulle komma upp för trapporna till lägenheten sen, haha, men det gick som smort! Brukar inte ha problem med sånt efter en utekväll, tycker inte jag i alla fall, haha!
Ja så snart ska jag väl gå ut med skrutten på sista promenixen, och ge honom sin kvällsmat =).
God natt Erik! Sov så sött! Och god natt på alla andra som läser! Tycker det börjar sina med komentarerna! kom igen people!

LättnadI fredags så var vi till veterinären på återbesök, och fick reda på att lill killen är bra igen! Tur att det blev bra så fort! Men som sagt, onödigt att det ens skulle hända, räknade ihop räkningarna från det hela, slutade väl på nästan 5500 kr, men det finns ingen summa jag inte skulle betala för honom om han blev sjuk, min lille kille! Så gav jag och Erik bort 2 orkidéer till de som hjälpte till när han gjorde illa sig. Kul att ha folk som bryr sig faktiskt =), guld värt.
Min mamma och lillasyster var på besök i går, så vi åt middag hos syster Anna, där fick man busa med hennes nyckelband, blev helt tokig! Och sen när mamms och lillasyster åkte hem så snodde mamma med sig min jacka hem, med mina nycklar och allt i, haha! (vi råkar ha likadana jackor), hon hade sin jacka i bilen och kom inte ihåg det när hon skulle gå.

Fullt schema!

Det blev till att sitta på handduk när man kom i byxor fulla med hästhår :D. 
Lill fisen och Anna i telepati!

I dag har jag mest bara flängt omkring känns de som, haha, och roligt var det. Dagen började med att Camilla ringde ca en halvtimme efter jag klivit upp och frågade om hon kunde komma förbi medans Svinpäls kastrerades, "såklart" -Sa jag!
Sen satt vi och tjattra ett tag. Hängde sedan på när svinpäls skulle hämtas. For sen och hälsade på Inger på torget när hon stod och sålde, där jag även träffade Karro och hennes kompis. Stod där och glodde och skvallra ett tag, gick på ica och handelade, gick hem, Karro med company följde med, eftersom vi skulle hämta Zero och sen gå tillbaka till Iger igen eftersom hon behövde någon som passade bordet medans hon gick in på banken, så blev det att vi blev sittandes kvar där på bänken i solen och babbla lite mera. Så kom Anna ut på lunch och handlade lite med Inger, åt en tunnbrödmacka av något slag, tjattrade lite, och sedan tillbaka till arbetet. När  skuggan började smyga sig på våran bänk så slank jag in på Konsum en snabbis medans Karro fick vara valp vakt, sen gick vi hem till mig, tjattrade lite mer, sen kom jag på "jag vill baka muffins" så då gick jag på ica (igeeen), och handlade margarin, kakao, formar och något jag inte minns. Sen bakade jag lite muffins, titta lite på tv, tog en dusch, titta lite mer på tv, satt mig vid datorn, sen kom Anna, direkt från stallet. Så hon fick lite muffins med mjölk =). Och vi busa med Zero så nu ligger han och sover gott i sin bädd.
Så här sitter jag igen då, där har ni det mesta jag gjort idag! In your face!
Varje gång jag tar med Zero ut om jag ska gå någonstans så kan jag räkna med att bli stoppad någon gång på vägen, herregud, är bara å vänta tills hela strömsund sett lillen innan jag kan promenera utan stopp, haha. Tycker det är roligt när folk visar positivt intresse, men en del rycker upp honom i famnen innan man ens hinner reagera och säga att ja vil inte att man lyfter honom, det är inte poppis hos matte, nej nej!
Tror han blir lite av en kändis, har kommit fram flera som sagt att de sett mig från sina lägenheter när jag rastat honom. Shit... så nu känner man sig lagomt iaktagen när man går ut, även om man inte direkt ser någon som tittar på en, de finns där bakom gardinerna, blomkruksindianerna!

Aldrig en paus


När man slutat oroa sig för en sak kommer det genast något annat som tar över. Just nu vill jag bara få min lill kille friskförklarad! Så får jag ta medföljande problem efteråt. Kan inte sluta tänka på det.
Han kunde ju dött, kanske lite uttjatat att ja skriver om de varje dag, men de är för att de är de ja tänker på varje dag, nästan hela dagarna, på så sätt har vi ju haft tur, att han inte dog alltså, eller bröt flera ben i kroppen, men hade varit mer tur om han inte gjort illa sig alls, eller om de aldrig hänt över huvud taget.
Det märks skillnad på honom från innan såklart, han sover mer, äter inte lika mycket, men det kan ju bero på medicinerna också, men då äter han lite bättre för varje dag. När han väl busar är de sån fart som de brukar vara, men vill sova mycket mer nu, min lilla stackare! Han har fått så mycket "krya på dig" tankar av alla.
Antibiotikan han får morgon och kväll är ingen höjdare, och den luktar fruktansvärt illa, får nästan kväljningar av att lukta på den, ska ha den snart, får den 10 på morgonen och 10 på kvällen.
Tog nyss å kissa på golvet också, mitt framför näsan på mig, haha, kaxmört!
Alla korten i det här inlägget är tagna idag, var och köpte nya batterier till kameran idag, den äter batterier, knäppt.


Busfrön


Var tvungen att ägga upp denna bild som är tagen för några dagar sen, mysko hållning, halslös :D.
Lill killen (som vi kallar Zero för den delen, fast ibland slinker det ut Bykov också) är som en terrorist i jämförelse med gamla Bianca =), försökta få henne och busa men näää då =), det var mest nosning som bianca tyckte var mest intressant, lukta skumt med valp, får ju inte träffa andra hundar så ofta ju. Och blev det nog med valp terror har hon sitt ess i ärmen att hon kommer upp på alla höga soffor som inte en lite chi valp skrutt gör :D, där gick det bra att ta paus och spana på bollen som for omkring golvet nedanför. Men tror de kan bli riktigt bra kompisar bara killen lugnar ner sig lite, så han inser att man kan ju mysa lite istället för att hoppa på tant Bianca hela tiden.

Har bokat återbesökstid hos vet i Strömsund för att röntga honom igen, hoppas det ser bättre ut då, aptiten är liiite bättre men fortfarande inte som vanligt, prata med försäkringbolaget idag, summan jag egentligen skulle bli ersat med kommer de dra ifrån pengar från eftersom ja inte hunnit betala för försäkringen, så de kommer bli en he del jag måste  ut med, plus besöket på fredag, och medicinerna får jag inte ersatta. Känns snopet allt det här. Onödigt lidande, för flera parter, mest för lill killen såklart (var ju han som nästan blev mos), sen för mig och Erik, det hade ju aldrig behövt hända det här, kommer aldrig släppa det känns det som. Så fruktansvärt onödigt...

Lilla älskade hund!

Lille vännen blev ute för en olyckshändelse igår, blev trampad på, skrek till, började hosta blod, jag blev så rädd att jag var tvungen att lägga mig ner för annars hade jag svimmat, Mattias var snäll och ringde runt för att leta veterinär för jag var inte å så pratbart skick just då. Sen bar det av till östersund för att träffa en distrikts vet. Fick ewn undersökning och sen smärtstillande, har vakat över han i natt 1 gång i timmen till att börja med, sen i dag åkte vi in till östersund djursjukhus för att röntga honom, och det visade sig att han har fått luft i bröstkorgen under hjärtat, och han får smärtstillande och antibiotika nu i en vecka, för det skulle kunna gå bort av sig själv trodde dem, så nu på fredag ska vi på återbesök men förhoppningsvis i strömsund för att röntga honom igen. Så nu kan man väl bara hoppas att han blir bättre och inte sämre för då måste vi göra något åt det. Gårdagen och denna dagen gick lös på 4600 kr, men det finns ingen summa jag inte skulle betala för att bli av med den känsla av oro man har konstant, speciellt igår, var ett vrak hela vägen till Östersund. Känner väl en konstant oro hela tiden, men inte bråkdelen av igår.

Men han är på bus humör ibland lillen och vill gärna fortfarande bli kliad på magen så obekväm verkar han inte vara, men hans aptit är inte på topp.
Känns lite som at man blir straffad på något sätt, har jobbat för den här valpen i 3 år, med hur många motgångar som helst, så när man väl får hem honom så händer det bara en massa skit, och jag ser mig själv inte som en dålig matte men man undrar hur det ligger till när det bara blir så här, om jag räknas som oansvarig eller bara otur. Tycker egentligen inget av det som hänt är mitt fel pga dåligt omdömme eller liknande, men tycker att det var fruktansvärt onödigt att detta skulle hända över huvud taget, och mår dåligt när jag tänker på det, vill egentligen inte tänka på det, men jag måste ju.
En av de värsta saker som hänt mig.
Men just nu ligger han i mitt knä och myser lite.


Händelsernas dag!

Vad har hänt med mina öron? Johaaaan!!

I dag har vi varit till Inger och sen Mattias och Camilla, så för en liten hund blev det en väldigt händelse rik dag, för då fick man träffa taxen Bianca igen, och sen Svinpäls (Mattias och Camillas katt). Så nu har man sovit väldigt mycket idag, och i går var Johan på besök, han blev väldigt poppis, lekte och busade så det stod dem upp över öronen, eller ja, det blev Johan som blev utsatt för en slick attack i öronen.
Men igår hände det en lite olycka, min lill kille gjorde illa foten i en dörr, det blev bara ett skrapmärke men han skrek så högt så jag trodde nästan han brutit den från början, men när han inte sa nå mer fast man klämde och stretcha så insåg jag att ja kunde pusta ut, det var lite haltning i ca 10 min men den gick de över. Blev hyfsat rädd i alla fall. Tur att han är försäkrad om olyckan skulle vara framme, har agria vet vård Plus. Funderade på extra plus men tog inte den.
Ska väl snart gå ut med knatten också, ska bara hämta kläderna ur tvättstugan, eller så gör ja det samtidigt som ja går ut med han, är ju en idé. Ska bli skönt den dagen man kanske har en egen tvättmaskin, det är inte direkt att man måste slåss om tvätt tiderna här men ändå skönt att slippa bokningar å så.
Och precis nyss, upptäckte jag att filten jag fick av kenneln har pajjat lite =(, tråden som går runt kanterna på filten har gått av, och dragits upp efter halva filten! Så jag tror att det faktiskt inte finns någon räddning för den, så jäkla tråkigt för jag tyckte den var riktigt fin, den är fortfarande fin men det blir så stor skillnad.

BackupDet är bra grejer det, att ha någon som ger en en spark i baken! Pratade med Anette idag (uppfödaren) om lite funderingar jag haft, fick lite uppiggande råd som gör att det inte känns som om min vanliga vardag är helt avskuren bara för att man skaffat hund, jag oroar mig för mycket, men det är ju för jag har alltid tagit det här med hund på stort allvar och då oroar jag mig ju såklart, man vill ju att allt ska gå perfekt, men tror att man måste ta en dag i taget och inte hålla på å oroa sig över framtida saker, jag är sån, men ska försöka träna bort det =).
Jag har fortfarande ett liv fast jag har valp, det måste jag banka in! Och så har jag ju kännt mig lite kraxig, men kanske kan ana nu vart det komer ifrån så vi får se vad jag gjort för framsteg om sisådär en vecka eller så :D.
Tack Anette för att du rycker ner mina fötter på jorden igen!

Full fart!

Snacka om liten racer hund man fått hem, när han sover är han så himla lugn och rofylld, när det är lekdags är det full kareta med alla som än vill leka med honom =), matte Elin är lite tråkig för eftersom hon måste kliva upp flera ggr per natt så vill hon sova lite på dagarna, tråk matte!
Har börjat må lite små konstigt sen jag hämtade hem honom, och hoppas det inte beror på honom utan att jag bara kanske är lite små sjuk.
Nu är det galopp genom hela lägenheten som gäller medans jag skriver det här, har ju varit ute och fått smaka på frisk luften nyss så nu är man pigg.
Klippte klorna igår, gick som en dans, och avmaskades i dag, gick fint det med =).
Ska väl försöka komma hem i helgen, men vet inte hur det går för jag är inte så sugen på att sätta mig på någon buss, och Erik verkar inte så sugen på att fara med mig.
Ska lägga upp lite nya kort när jag tagit några, batterierna i kameran tog slut för någon dag sen =), lat Elin. Men det kommer, looovar!
Erik blir sen ikväll, jobbigt, och nästa vecka blir jag helt lämnad ensam i ca 3½-4 dagar eller så, blää, har ju blivit bortskämd nu vettu.

Helt Underbar!Det är han, min lille Bykov! har aldrig varit med om härligare valp eller hund över huvud taget, han tar allt med en klackspark  och busar till det lite, förvånansvärt mycket för att nyss ha blivit kidnappad från sin mamma och syskon, så det är jag jätteglad för.
Tack Erik för skjutsen till Umeå, och tack Mattias för medhjälpen och det extra sällskapet.
Och sist men absolut inte minst tack till Anette för att jag fick förtroendet! =)
Ligger i mitt knä så mysigt nu när jag skriver.
Han har redan charmat de flesta som kommit i hans väg.

I morgon blir jag med valp!Inte klokt! men otroligt roligt! Man fattar det inte riktigt...
Har fixat valphagen idag! Där kommer han få tillbringa nätterna första tiden. Har även slitit bort alla mattor idag, inget valpkiss på dom inte =). Och så va ja tvungen å lägga upp en bild på mysiga lilla vrån i köket, med bland annat nya lampan,  inflyttningspresent från Inger, som vi fick hjälp med att få upp idag =), och såklart lasangen som jag gjorde idag! Ser smarrig ut vaaa??? Och så knivstället som ja fixa upp i går, med hjälp av fastighetsskötaren....ok han gjorde skitgörat å jag stod å peka och kommenderade!
ja i morgon åker vi, åker väl runt kl 8, inte senare =). Får se om jag har tid att uppdatera med bilder i morgon här, så ni får se underverket! Har väl fullt upp kanske =), eller så är det väl det sista ja tänker på, att skicka bilder :D, antagligen hihi.
Fattar inte att det bara är denna natt kvar, kommer väl inte kunna sova.... joooodå! jag sover för det mesta som en klubbad oxe! Bilresan kommer kännas nervös... pirrigt..
To be continued!

Finalllyyy!


Ja i dag har ja fixat så vi har fått upp klädhängaren, det är det jag har saknat mest i den här lägenheten sen vi flytta in!
Så nu har vi allt fixande som medför oväsen fixat tills valpisen kommer komma hit, försökte få fram någon slags överenskommelse med mamma nyss om hur man ska göra med Molle (katten) för att han behöver rakas, tänkte att man kunde ta det samtidigt som valpen ska ha sin 12 veckors vaccination, men det gick ju itne så skitbra, där får man för att man erbjuder sig.

Ja nu är de bara 2 dagar kvar

Snaaaart så!


Nu är det inte länge kvar inte, på lördag drar jag och Erik till Umeå och hämtar lille De Du's Bykov =). Längtar tills jag har lill killen här hos mig! Har varit på banken och fixat med lite pengar och köpt avmaskningsmedel, så nu är det bara kompostgaller till valphagen som fattas =). Sen ska jag boka tid hos vet för 12 veckors vaccination.
Känns inte som man kommer fatta det på riktigt för än jag sitter med honom i bilen på vägen hem =).
I går blev jag bjuden på en väldigt sen middag av Anna, kyckling med rotfruktslåda, och i dag bjöd jag henne på lunch, lite byteshandel där, haha.
Och den här veckan har jag Erik hemma med mig om kvällarna, för att han jobbar i Östersund och pendlar.

RSS 2.0