Bli med hund


När man "blir med hund" så får man en god vän
för omsorgen man ger ger tusenfalt igen.

Det ger skäl till promenader så den gör dig mindre lat.
Och ingen blir så ivrig att det vankas mat.

Den lyssnar efter steg, tycks alltid undra "Vem?".
Sen blir den så förtjust, när just du kommit hem.

En hund kan ge dig sällskap som den bästa utav vänner...
för nog känns det som den kan dela det man känner.


Bra ReklamJa idag var fjällveterinären i tidningen affärsnytt norr, och JAG. Bra med all reklam för kliniken tycker jag.
Idag var jag mer Anna på uteresor, är skönt att vara ute och åka när det är hyfsat fint väder :).

Fjällveterinären


Här är Anna's fina logga som hon har för sin klinik!
Det kommer komma en ögonlysare + knäledsundersökare till kliniken inom kort, syndatt Zero inte fyllt 1 år för då hade jag kunnat passa på, men hon kommer komma åtminstone en gång i halvåret förhoppningsvis.

Skönt att det är helg, känns som att jag varit på full gas flera veckor i sträck, även på helgerna.
Nästa helg ska vi åka hem en sväng, plus helgen därpå för då fyller min ömma moder år :).
Det är mycket nu, Mammas födelsedag den 6 mars, Jag och Erik firar 4 år den 23 mars, Jag fyller år den 8 April,Anna och Per fyller år den 17-18 Maj.

Pratade med min ömma moder på telefonisen för en stund sedan, hade en del roligt att berätta :D.

Gäddede


Ja idag har varit en väldigt rolig dag! Anna, jag och Michaela har varit i Gäddede och servat folk där med lite vaccinationer mm så inte dem ska behöva åka så långt som ända till Strömsund till kliniken där bara för en vaccination och liknande.
Det blev en resa på sammanlagt 43 mil ;).
Som det syns på bilden ovan så var vi på ett älghägn och klappade lite älgar :D. Herbert och Hilda heter älgarna som vi fick serva med lite banan och potatis. Mysiga att ta på, väldigt mycket päls.
På bilden nedan så ligger Koftan halvt uppkrupen i mitt knä på hemvägen, efter ett tag hade hon knölat upp hela sig i famnen på mig, myspäran!
Och fy fasen vad trött jag var på slutet, när ja ha åkt bil länge blir jag väldigt trött.
Men denna dag känns som att det var så långt ifrån en jobbardag man kan komma, roligt har det varit.

Hemma en sväng

Ja i förrgår tog vi och åkte hem till Färsån vi, och stannade tills i går. Mamma åkte med grannarna till Östersund för att titta på Allt För Byn så vi tog och gick ut på grand hotell i strömsund på kvällen, vi hade roligt, har otroligt mycket kort :D.
Zero tycker alltid det är roligt att komma hem till färsån där man får springa utan koppel och allt, men kallt är det, och det är inte lika populärt.
På kliniken går det bra, får göra så mycket roliga saker :D, det är fasen inget som är tråkigt. Älskar omväxling och det är det gott om!
Gud vad jag är hungrig! Har itne ätit någon frukost för jag tvekar på att vi har något lockande i kylen, sen är jag otroligt dålig på att äta frukos, är det inte flytande form så får de va till lite senare. Men nu börjar magen vråla så snart kan jag nog äta vad som helst! Tror bestämt att jag ska steka mig ett ägg eller 2.

Vägde Zero i helgen, han vägde 1918 g, så han ökar stadigt min lille knul, och ändå tycker jag han är mager.
 


Innehållsrik dag

I dag fick jag testa att ge lokalbedövning till kalv, i testiklarna och vid hornen, de skulle kastreras och avhornas, sen fick jag avhorna någon kalv, gick bra faktiskt, men luktade mycket brännt hår, och rök ganska mycket såklart, så det blev som en dimma runtomkring.
Går bra på kliniken i övrigt, typ ingenting som är tråkigt att göra, jag tycker om omväxling och det är de mycket med :).
Pratade med Erica idag vi skulle kunna babbla hur länge som helst.
Var till syster A idag också och diskuterade linser och linsvätska, jag håller på att testa ett par nya linser, går fin fint :).

Jag luktar fortfarande lite ko om händerna efter idag, helt otroligt vad lukten sitter kvar!

Lääääskigt

Ja idag fick man testa att sätta en permanent kanyl på Annas hund, stackars försöks kaninen Lymmel. Det gick väl sådär, jag höll nästan på att tuppa av, haha, blev kallsvettig och fick sätta mig ner en sväng, de där med nålar i vener är något jag inte kan med än, jag vänjer mig ju till slut, men det kommer ta ett par försök, stackars Lymmel då!
I morgon blir det ko resor med Anna. Jag vet inte riktigt vad som ska göras, men det är väl avhorningar och mastit kossor som är vanligast.


Testing Testing

A var precis hit, tog med sig ett par linser som jag ska testa, funkar fin fint än så länge, men ja blir så tooorr i ögonen för den här sorten skulle släppa igenom mer syre. Så här sitter jag som en kisande kines och ögonen känns som 2 potatisar, haha, äsch då det blir bättre, måste bara vänja mig lite.
I går var Michaela här med 2 andra av deras hundar, Amelia och Jill, Amelia var den förnuftiga damen som älskar mat, Jill var bustoken som som tydligen inte är så omtyckt av andra hundar för sitt påiga humör, stackars Jill då!
Amelia
Jill


Det går bra på veterinärkliniken, det jobbigaste är ju såklart avlivningar, det jobbigaste med dem är ju mattar och hussar som blir ledsna, såklart får de bli det, förstår man ju, men ibland vill man grina för att de är ledsna.
I lördags kom det en tidning som intervjuade Anna om kliniken och tog lite kort, ska bli spännande att se :).

Bloggande vågor

Ja du Michaela, mitt bloggande går i vågor :D, ena veckan kan ja skriva nästan varje dag, sen kanske en dag i veckan.
Söt Jill och Amelia var i alla fall! Men jag tror favoriten fortfarande är Bell ;). Jag får lägga in någon bild på dem senare så alla får se vilka sötskitar som varit å hälsat på mig ikväll :D. Zero blev lite förbaskad där ett tag men han får stå ut!

Förut idag kom Syster yster förbi med lite kläder (som hon tog med från Färsån) som jag ska ha när vi är ute i fjös med vet Anna, vill väl inte att mina vanliga kläder ska bli helt ko-skit inpregnerade, men de skulle de nog inte blivit i alla fall :D, jag överdriver lite. Tack för hjälpen L, P och M som letade efter sakerna och tack A som dumpade av dem hos mig! Service helt enkelt!

I kväll ska vi titta på film. Erik ville se Hellboy eller va den hette, så om den finns så blir det på blueray. Det är grejjer det.

Zero+Bell = Best Buddies!


Här kommer ett tok kort till, älskar att ta galen kort :D.
Sen här under är min praktikant kompis Michaelas papillon Bell, söt liten hund må ja säga! Såå gooo!
Michaela och Bell har varit hit och hälsat på, väldigt roligt, vi har pratat hund typ ända sen vi träffades första gången :D. Stefan blir lite less på oss för vi inte pratar om annat :D. Så roligt att Zero fått en bus kompis också som är i nästan samma ålder, men Zero var dålig på att dela med sig av sina leksaker :D, han lät styggt som fasen när de hade dragkamp, haha.

RSS 2.0