En vecka kvar

Har nu en vecka kvar av mitt lov, skönt att det ändå är så pass lång tid kvar, med tanke på vad mycket det känns som man hunnit med :). På juldagen var jag ut på Hotellet i Hammarstrand efter en liten mysig förferst med Einar, Jonas, Hanna och Ronny. Det var riktigt roligt att få träffa folk hemifrån, som man aldrig träffar annars med tanke på att man bor i Umeå åtminstone till 2013. Har de sista dagarna kommit fram till att jag nog kommer söka till magisterexamen i Miljö och hälsoskydd sen i slutet på min kandidatexamen. Men om jag hoppar på den får jag ju såklart se då. Man vet ju inte alls hur saker ser ut då. Man tänker ju annorlunda när man inte har någon annan att ta hänsyn till för tillfället, och det kommer nog också ändras tills dess ;).
Har fått bada Juni idag också, hon har en tendens att springa ivägen för Zero när han ska pinka, så hon var nerkissad efter att de varit ute. Men nu luktar hon gott igen, fluffig och fin!

Idag är sista dagen på 2011 och hur kvällen urartar sig har jag bestämt att endast tiden får utvisa. Jag har ärvt min otroliga beslutsångest av min ömma moder ;), som jag för den delen håller på att ändra profilbild åt så här i smyg. Hon har bett om bilden men vet inte att jag fixar den absolut just nu.

Här är det 17 minus idag och solen har varit framme så gott som hela tiden, mysigt!

Juldagen

Jag gillar juldagen, det ligger ett lugn över den här dagen jämfört med veckan precis innan jul, när alla är stressade så det står ut genom öronen. I-Landsproblem ännu igen, men det är ju lika stressigt för det.
Hade som vanligt en tok mysig julafton, med nära och kära. Totala antalet var under dagen 16 stycken 2-benta och 4 fyrbenta. På kvällen var det reducerat till 10 tvåbenta och 2 fyrbenta. Det är lika varje år, och lika mysigt varje år :).Kalas idag

Ordnade fest idag hos tandläkaren, kalaset gick på 1009 kr ;). Men nu har jag en hel tand! Som sagt så hade min gamla lagning gått sönder och den skulle såklart fixas, ganska akut. Det KÄNNS faktiskt skillnad nu efter att bedövningen släppt, jag var helt sne där ett tag. Det hade lirkat in sig karies under min gamla lagning som NÄSTAN hade nått fram ända till nerven, INTE kul. Dock nu kan jag med lätthet få ner tandtråd mellan tänderna igen, vilket jag nästan inte kunde förut. Så förhoppningsvis håller det sig rent och fint nu.

Sammanfattar här i en min ungefär vad jag tycker om tandläkarbesök... Speciellt när man får betala själv!


Ändå kan jag inte låta bli att känna när jag är klar med besöket "att de där va ju inte så farligt!", ändå får jag lika ont i magen tills nästa besök. Det kanske blir lite terapi att gå till tandläkarstudenter som tar mycket längre tid på sig.
I alla fall.. Hade 2 så bra tandläkare idag så det gick hur fint som helst!

Ekar i mina öron gör Titanium - David Guetta

Dagens I-Landsproblem

Har frågat nära och bekanta vad de tycker om min nuvarande hårfärg och så, om de tycker jag skulle färgat det eller inte? Svaret jag får är att jag INTE ska färga det fär det är så bra som det är. Kan ju hålla med om att det är skönt att ha ett hår som är helt obehandlat, det känns friskare och mina lockar blir mycket tydligare. Men liiiite tråkigt är det att det ska se likadant ut hela tiden också ;). Här är ett kort på mig från när jag var ganska blond. Det är ju plattat på en del ställen, men mans er ju tydligt att lockarna inte är lika bra som de är nu för tiden.
Nu för tiden, krulltott?I-Landsproblem....


Till Susanna

Kul att du tycker köksön är fin :D 

Jag TROR det var den här bänksvikan vi köpte till ön http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00158415/
Den är 1 meter djup och sen var det valfritt hur mycket vi ville kapa av på längden, men som du kanske såg så valde vi att behålla en utstickare för att få plats med barstolar under, hur mycket som sticker ut kan jag inte utantill men jag kan ta reda på det om du vill (jag bor inte kvar i huset).

Ön är inte förankrad i golvet, den står på underdelen som vi gjorde, som sitter fast direkt i möbeln, skivan satte vi inte fast för än allt under var helt klart. Då skivan och hela möbeln tillsammans är ganska tung så tycker jag inte den behöver förankras, det står stadigt ändå :).

Säg bara till om du hade fler frågor ;)

Utbildning eller ej

Avslutade precis en diskussion angående det här med utbildning och löner, och kom att tänka på vad glad jag är att jag går den här utbildningen. Har så goa klasskompisar och nära vänner här nu, det svider lite i hjärtat att tänka på att jag kanske aldrig skulle träffat dem om jag inte varit här nu.
Känns spännande också att Miljö och hälsoskydd är så brett att jag kan hamna nästan vart som helst! Samt att man förhoppningsvis kommer få en lön som kompenserar för 3 års studier. Ska jag jobba i 40 år efter att jag tagit examen så är ju de här 3 åren en liten fis i rymden bara.
Har haft väldigt roligt på mina tidigare jobb inom äldrevård och på OKQ8, men jag är nog en sån person som måste jobba med något mer omväxlande, vill se och uppleva nya saker.
För varje avklarad kurs så känner man sig duktigare och duktigare, att man pluggar ens. Jag trodde inte jag skulle plugga vidare när jag tog studenten. Det är ju för smarta personer tänkte jag. Så man känner sig lite smart nu för tiden ;).


Bra för plugg! Bra för mig?

I morgon stänger dom av både internet OCH kabeltv i huset, BLEH! Tv är ju bra att inte ha när man måste plugga å så, men internet kan jag ju behöva till plugget? Tur jag har telefonen! Kan ju inte vara utan en smartphone i lägen som de här ;).
Idag blir det ju plugg i vanlig ordning, samt tvättning för fulla muggar! Har snart inga rena kläder så det var väldigt behövligt! Måste ju se till att allt är fräscht tills man åker hem till jul :).

Söndag

Jag som trodde jag skulle få sovmorgon, jag trodde fel :), telefonen ringde väl sisådär 2 timmar innan jag tänkt kliva upp. Det gör inget! Lika bra att jag tog mig upp i hyfsad tid för idag tänkte jag plugga större delen av dagen, ska träffa Lovisa och Elin en sväng senare ikväll. Funderade på att träna men jag vette tusan om jag orkar idag. Brukar inte gå så många bra pass på helgerna.

Har Erika och hennes vampyr i åtanke, hoppas det gått bra för er och att G inte behövt lida allt för mycket (G har gjort en laseroperation på ögonen och har nu förhoppningsvis blicken som en falk). Fru Erika har också gjort operationen, och jag blir avis, vill också fixa mina ögon. Fast sånt kanske man mer får fundera på den dagen man tjänar pengar :).

På onsdag ska jag laga lite i munnen, har en lagning som gått sönder bland annat, som ska fixas akut innan Jul. Sen har jag en till tid bokad den 12 januari, men då går jag till tandläkarstudenter så jag hoppas att räkningen på det inte kommer orsaka mig en hjärtattack då studenter lagar till halva priset.
Bra med tandläkartid dagen innan tenta xD.... eller? Då vet jag ju inte vad jag ska vara mest nervös över, tandläkaren eller faktumet att jag känner mig tveksam på om jag kommer klara tentan. Har inte kunnat plugga så mycket då mitt huvud varit på semester, eller psykhem? Vem vet!Vill återförena mina små bushundar så de får hitta på sattyg tillsammans snart igen, de är så söta tillsammans <3

Paltkoma deluxe

Marre har ju som sagt varit hit och lagat middag åt mig ikväll, fetaostpaj med paprika och vitlöksdressing, VÄLDIGT gott, det gjorde hon så bra så. Mysigt med besök såhär på lördag kvällen som jag annars skulle ha spenderat ensam med största sannolikhet. Nu är det paltkoma deluxe och jag rapat vitlök så det står ut genom öronen. Är sååå trött så funderar starkt på att kasta in handduken snart och dyka in under täcket.

Aptiten knackar på

Väntar i skrivande stund på att mitt spaghetti vatten ska börja koka. Ja så hungrig så jag går åt snart, blev tok sugen på pizza.. men det blir spaghetti med bacon och creme fraiche, perfekt onyttig, salt, fet mat såhär dagen efter en hejdundrande korridorsfest :D. Hade så roligt, så roligt på Peddan. Vi kom inte in på Origo, så vi gick till köttmarknaden Corona istället. Jag och Elin blev halvt dränkt i öl :/, men annars roligt!

I dag tänker jag bara ligga i soffan och jäsa, samtidigt som jag hoppas få lite plugg gjort. Myslördag blir det idag ;). Haglöfs"böxan" är på och jag intar jäs-mode.
Marre hörde precis av sig och ska komma hit på besök, vi bor ju trots allt bara 3 minuter ifrån varandra, hon ska laga middag åt mig :D, lyyyyyx!


Maaaaat!

Har inte haft världens bästa matlust den här veckan, som sagt så har jag verit helt i olag. Det jag fått i mig nu på ett och ett halvt dygn är, ett ägg, 2/3 currybaguette, yoghurt och ett äpple... hälsosamt? Nej antagligen inte... Det känns som att jag missat något men jag kom på att jag åt faktiskt ingen middag igår. Men nu känner jag att jag börjar bli snurrig i huvudet så nu håller jag på att laga mat, innan jag tynar bort! Det blir grillkorv med snabbmakaroner! onyttig Fredagslyx ;).

Inbillning

Man sitter och försöker inbilla sig med att det inte är något farligt med att gå till tandläkaren, men ändå låter man bli att gå till en tandläkare på flera år (!). Har haft ont i magen sen de ringde igår och bokade en tid med mig, det var studenter som skulle göra sin koll på mig innan de lagar. Jag kommer få gå i fler omgångar och laga då de tar längre tid på sig. Men det är väl kanske bra, att jag bara behöver betala lite itaget då. Lagar man hos studenter får man halva priset dessutom = Najs. Ska in på onsdag och laga bland annat en lagning som gått sönder, och det var lite mer akut så det fick dem så lov att ta innan jul. Såklart var inte tandläkarstudenterna farligare än någon annan normal dödlig människa, men mina ben var ändå som spaghetti och darrande asplöv på en och samma gång när jag gick ut därifrån. Ligger och spänner mig HELA tiden. Min nervositet kan förklara mitt enorma blodtrycksfall idag på våran redovisning, som för mig gick rätt åt helvete, jag som faktiskt hade förberett mig mer än vanligt :'(. Hade jag inte satt mig ner hade jag svimmat, garanterat!
Är nu pisseblöt av cykelturen från sjukhuset och tänker ta mig en välförtjänt dusch. Sen blir det pluggis.

Godkänd


Uttråkad

Har olagligt tråkigt, det måste vara något fel på den här veckan, är helt i olag! Ska gå och ta mig en dusch och förhoppningsvis komma ut som en normal människa igen ;).

Idag var det nog ett under att jag inte ramlade på väg till ocg från Universitetet, det är plusgrader här och all snöö är en enda sörja, som är väldigt svår att cykla på, fick gå med cykeln första biten då det för tillfället är otroligt dåligt skottat och plogat på Nydaldhöjd. Zero vill knappt gå utanför dörren pga att det är så blött. Han går ut, gör det han ska, sen vill han in till sin varma bädd igen. Nu har matte varit snäll och gett honom en HEL grillkorv så han ligger för tillfället i sin bädd med ett ordentligt paltkoma :).

Nä nu går jag och duschar, sen är det plugg som gäller, för hela slanten!

Humor


Jag och mina felstavningar....


Puss på nosenZero blev glad när matte kom hem igen <3, lill hjärtat.
Helgen har varit rolig i alla fall! På Fredagen var jag in på fler affärer än vad mina fötter egentligen orkade ;). Sen på kvällen blev det mest innemys och att vila upp sig inför kommande dag. På lördagen hängde jag på Anna för att fica iordning lokalen för Anders 30 års firande. Blev så fint så! Själva firandet var toppen, god mat och trevligt folk!
Idag OCH i Fredags har jag fått åka gratis på bussen, pga diverse strul med terminaler och sånt, som gjort att jag inte kunnat betala... vad synd.. xD. Det här med bussåkandet är ju båda plus och minus, minus med att det är kallt och att det tar tid när den ska svänga in överallt, och att risken finns att man får sitta på golvet om det är fullt, vilket har hänt mig 2 ggr.. *grr*.. Sen det positiva är att man kan sova på resan, kanske plugga och att man träffar så mycket trevliga pratglada människor. Idag satt jag brevid en kille som skulle jobba i Umeå någon dag, jobbade som officer och var så pratglad och trevlig. Gör att tiden går lite fortare när man har någon att tjattra med. En del har man pratat med åtminstone halva resan.

För tillfället är det mjukiskläder och innemys som gäller. Var ut med Zero nyss och det var något slags snöblandat regn... kul..

Har ställt mig i bostadskö i Östersund och funderar på om det är något fler ställe man borde göra det på, med tanke på att man aldrig vet vart man hamnar! Gillar INTE att bo i lägenhet så längtar till den dagen man slipper det ;). Samt att nu börar jag bli så spy less på att flytta så jag blir tokig snart. Fantiserar om den dagen som examen är tagen och tillvaron kan få bli lite mer fast :).

Skit också..

Ska till tandläkaren i morgon, jag gillar INTE att gå till tandläkaren.. och saken är ju att jag är relattivt säker på att jag har minst ett hål, bleeeh! Men kommer förhoppningsvis få gå till tandläkarstudenter, det blir billigare, och sen tror jag att de är så pass noga att man inte behöver vara orolig över det, samt att det är en tandläkare med jämt.
men som sagt, än hur bra de är så gillar jag inte tandläkarbesök... nej nej...

Snö!Ja nu har den kommit till Umeå också, frågan är hur länge den ligger kvar. Än så länge är det minus så bara det håller sig så kanske det finns hopp om livet.
Har varit på föreläsning i vanlig ordning idag. Slutade dock väldigt tidigt eftersom vi inte tog någon rast. Nu ska jag plugga och vila upp mig.. hehe.. inför step muskel passet sen, som idag har temat ROCK! Ska bli otroligt intressant. På Onsdag har jag tandläkartid.. bävar.. och på torsdag drar jag hem till Jämtland.
Saknar Juni gr vi också, jag och Zero. Ser fram emot dagen hon kommer hem :)

Julklappar

Har precis kommit på vad jag vill önska mig i julklapp! Jag är skitdålig på att komma på saker när folk frågar så jag skriver upp det nu när jag kommer på det! Produkter till mitt hår bland annat. Alltså sånt som är BRA, inte Sunsilk från ICA Nära ;). Kanske från frissan snarare. Någon hårinpackning eller kanske "något" för volymen, och på tal om volym, så skulle jag vilja ha en volume master! Men de vet jag inte ens vad dem kostar.. Mitt hår blir lätt platt uppe på huvudet och sen blir det krull på mitten och längst ner där det inte är så nertyngt. Ja vad som helst egentligen! Något som livar upp skiten! Känner mig lite less på skatboet nu ;).


Kryper i kroppen

Dagens väder påminer mig om följande låt, det säger väl en del kanske.
http://www.youtube.com/watch?v=9imKpfVX3s0


Var precis ute med lill hunden, skönt att gå en bit FAST man håller på att blåsa bort (jag tycker, tro det eller ej) att det är lite mysigt när det blåser ute. Fast inte lika mysigt när cyklarna blåser omkull och ligger som ett plockepinn över parkeringen.

Jag vill träna, pga min tillfälliga lilla förkylning har IKSU fått vara utan mig nu i en vecka :(. Det känns som att man tynar bort när man bara sitter inne och pluggar. Funderade på att träna ikväll men det är väl dumt att chansa, det är väl det som gjort mig dålig från början, att träna när man är sjuk = dumt.
Men vill någon ha mig som promenadsällskap, säg till!

Elin väckte en svag förhoppning hos mig förut om att vi skulle dricka glögg hos henne ikväll, MEEEEEN så säger hon att hon glömt att hon var upptagen redan, så det blev ombokat tills i morgon. Så i morgon är det fredagsmys med glögg och eventuellt lite film på Peddan som gäller.

RSS 2.0