Längar lite..Får vårkänslor när det börjar bli mildare väder ute, så lite längtar man ju till sommaren. Men vill ju inte att den ska komma riktigt än heller, det är mycket jag vill ha gjort innan. Åka massa skoter och åka ut och pimpla, grilla korv och mysa. När jag nu ska göra det...


Labbelilabb igenVarit på lab i dag också, det är intressant, och roligt att få göra saker praktiskt som paus från allt föreläsandet :). Idag fick vi titta på odlingarna vi satte i måndags på e.coli och diverse. Såg ut som fan, luktade fan. vi gjorde gram färgning så vi kunde titta på rackarna samt odlade lite nytt slisk som ska stå tills på fredag och gotta sig. I morgon är det också lab men jag har redan glömt vad vi sak göra då (eller förträngt).
Damerna på bilden ovan är som ni kanske förstått mina lab partners under veckan. Jag och Lovisa måste se till att Emilie får sitt kaffe annars får hon en psykos eller nåt (till vänster)

"En psykos kan beskrivas som ett allvarligt psykiskt tillstånd då den drabbade upplever sig själv och omgivningen som förändrade och overkliga, ofta på ett skrämmande sätt."


I morgon kommer Jonas och Zero hit! YEEEEY!!


Reggaebusschauffören

http://www.youtube.com/watch?v=HdG5CHmhxIE&feature=player_detailpage

Åh vilken hårding! Har bara hört talas om denna man men igår fick jag åka med reggaebusschauffören Omar för första gången, BÄTTRE än jag förväntat mig :D. Avis på all musik han hade! Bland annat låten ovan som jag gillade skarpt.
Sen har jag ju åkt med en Rock och en Blues busschaffis också, men Omar är ju bäst :D. var tvungen att gilla hans grupp på facebook som är uppe i mer än 15000 fans :)

Labbelilabb

Dagens lab var riktigt rolig, vi fick göra blod aga plattor samt sätta bakterieodlingar på dem :D.
Man har ju nästan blivit nervös varje gång man ska ha lab då inte alla varit lika bra, men de 2 sista har varit väldigt roliga faktiskt, sen gillade jag när vi tog luftprov också.

Sista kortet visar vad vi tyckte om PCB laborationen


I knooow!

Rosa, skitlöjligt, men jag har utecklat en förkärlek till rosa  faktiskt, jag doserar i lagom mängd dock i jämförelse med många andra :D. Så jag har klickat hem denna söta lilla datamus. En trådlös mini mus från pixmania eller va de heter. Scrollen har gått sönder på min andra mini mus och jag saknar den väldigt, så jag beställde helt enkelt en ny!
Synd om oss

Vi som ska ha tenta i morgon tycker väldigt synd om oss själva, både för att det är omtenta samt för att det skulle vara så hemskt att kugga igen, men tanke på hur första tentan var och de obehagliga överraskningar den förde med sig så ska man väl inte bli förvånad om det är samma denna gång. Men jag har satt min tro till att jag hoppas han tagit sig i kragen till denna tenta, då den förra var den första han gjort.... i allmän kemi och jämnviktslära i alla fall!
Nu ska jag skicka ett nummer till Jonas så han kan hämta ut våra IKEA saker på Ica.
Herrå!

Men Elin då...

Vi skulle gå igenom tentauppgifter inför tentan vi hade i fredags.

Elin - MEN! Det fattas uppgifter! Jag har bara 1 och de sista (hon trodde dem i mitten saknades)!?!?
Jag och Lovisa - Elin... vänd på papperet!
Elin - ..... Jaha.. HAHA!!!

Dagen efter...

Elin - MEN! Vart är uppgift 1 någonstans?!?!?!
Jag och Lovisa - Elin.. vänd på papperet... Igen! Du måste vända tillbaka det nu efter att du vände på det igår ;)
Elin - ..... HAHAHAHAH!!!!


Uppe med tuppen

Ja de va värst va jag blev klar fort idag då! Sitter just nu och väntar på att få gå till bussen som går om en halvtimme. Ska på föreläsning, som vanligt! Sen i eftermiddag ska jag på karriärplaneringskurs, vilket jag kanske egentligen inte har så stor lust med, men tanke på att jag måste plugga till omtentan på lördag. Just nu känns det inte så super inför den :/

Framme at last

Sådärja, då ligger jag i sängen, i studentrummet, Umeå, Västerbotten, Sverige!
Min rygg pinar mig och jag vet inte om det är efter ca 5½ timmes sammanlagt bussåkande.
Men jag tror i alla fall jag måste gå til kiropraktorn igen för det är något som inte stämmer även då jag inte åkt buss en halv dag.

I morgon börjar vårterminen! Tjoho! Ordet vår får mig att vakna till liv :D.

Läste lite mer ur boken (som jag fortfarande inte haft tid att läsa klart men är nu på absolut sista sidorna) "Dyngkåt och hur helig som helst" på bussen, riktigt bra, den borde alla läsa tycker jag. Sen när jag läst de sista 4 sidorna eller vad det är kvar ska jag fortsätta på "Varför gråter inte Emma" som jag fick i julklapp. Jag hade nästan glömt hur kul det är att läsa böcker. Måste bli mer av det. 

Oj då vilken respons

Kommentarerna jag fick angående det förra inlägget.
Såklart jag, som alla andra, vill ha bort alla slags droger från trafiken. Men att gå med i en sån här facebook grupp anser jag inte stötta det. Vad man HÖR jobbas det ju hela tiden för att trafiken ska bli säkrare och säkrare. Och visst är det bra med hårdare straff, längre tid utan körkort och högre böter baserade efter inkomst, det skulle ju förhoppningsvis ha effekt, men jag tror inte det är reglerna som i grunden är problemet, det är människorna bakom ratten.
Jag ser inte ALLA som orimliga krav (bland dem som står nedan), men det går inte att klappa händerna och tro att allt ska vara löst efter det heller.
Jag skulle klara mig utan alkohol men det var inte det som var poängen. Poängen är att alla de 3 som ligger bakom den här gruppen måste ha haft oroligt lite att göra för det här känns som dagisnivå. 
De 200000 som gick med från början var väl alla dem som skuttar med i varje Facebook grupp utan att läsa noga innan. Samt att det är otroligt barnsligt att ändra infon till den nivå den ligger på nu, i efterhand.
Ja det är ju synd att droger ska behöva finnas över huvud taget, men nu är det så. Sen att det skulle *vips* försvinna från jordens yta eller att alla länder skulle förbjuda alla droger och alkoholer kan man ju bara se i stjärnorna efter.
Jag tror jag helt enkelt håller med dig Simon.

Jag drömde faktiskt i natt att jag åkte med en buss där busschauffören satt och drack öl, och jag tyckte nog att det var lika obehagligt som jag skulle gjort om jag sett det i verklighetenPostat av: Bob

Några av de ursprungliga kraven:
*Hårdare straff (Längre indrag för körkortet och hårdare böter)
*Krav på alkolås hos tidigare dömda rattfyllerister
*Krav på anpassade alkolås i nytillverkade personbilar i framtiden
*0,0 promille i trafiken (Nolltolerans)
*Fler trafikpoliser

Det där är svårt att argumentera som orimliga eller ”knasiga” krav.

Nollgräns är fullt rimligt inom trafiken. Helst av allt skulle samtliga droger förintas från denna planet, men det tycker säkert unga damen är fullständigt korkat eller orimligt. Man klarar sig ju inte utan alkohol eller?

Ännu hårdare straff skulle inte behövas nej, speciellt om det var nollgräns. Men varför inte låta folk behöva ta om körkortet och inte bara vänta? Och böter efter inkomst skulle vara rimligt, vilket kanske gör det dyrare för vissa.

Ännu fler poliser är alltid bra, de behöver dock inte jaga rattfylla (speciellt inte om den minskar).

Jag trodde och TROR på gruppen Namninsamling mot Rattfylleri.

Om inget annat så tror jag på de 200 000 människor som ville något gott genom att gå med i den gruppen.

Nu har minst 1 av skaparna till gruppen gjort helt om och påstår att gruppen ALDRIG varit seriöst och ALLTID haft orimliga krav.

Tragiskt när människor inte står för vad de säger,
eller ännu värre
LURAR eller FÖRSTÖR för andra medmänniskor!!

2011-01-14 @ 14:17:14
Postat av: Simon

Det är väldigt många som, precis som Bob som skriver här, fortfarande inte riktigt förstått hur det hänger i hop.

”Det där är svårt att argumentera som orimliga eller ”knasiga” krav.” -Bob

Som synes i texten jag länkar nedan är det inte alls så svårt att argumentera kraven som orimliga. Vissa punkter i sig kan ses som rimliga men definitivt inte alla 5, vilket var vad sidan krävde, och definitivt inte utan att undersöka dom närmare först.

http://www.facebook.com/notes/simon-ogander/mer-tankar-angaende-namninsamling-mot-rattfylleri/132665860131028?notif_t=like

För att snabbt svara på Bobs sista påståenden.
Skaparna har ALLTID haft samma plan, gruppen har ALDRIG varit seriös och har HELA TIDEN haft orimliga krav precis som dom själva skriver på sidan.

Ingen har blivit lurad då det redan från början gick att genomskåda kraven som orimliga, vilket jag och flera andra gjorde. Det finns en anledning till att ingen av dom 200 000 som skrev på har skapat en ny, seriös namninsamling med samma krav på en seriös sida.


Just därför..

Just av denna anledning jag inte går med i varenda facebook grupp som skapas xD. Gruppen kallas "Namninsamling mot rattfylleri" som ändrat sin info, som först lät seriös, nu låter det såhär: (de markerade är enligt mig roligast)

Det här är en manifestation för KRAFTIGT skärpta straff på rattfylleri och KRAFTIGT skärpt kontroll och övervakning. Vi vill bli av med detta gissel en gång för alla! Vi kräver:

• Livstids fängelse och tvångsexpropriering av all egendom som straff vid grovt rattfylleri. Eventuellt arbetsläger i Sibirien i 30 år.
• Gränsen för grovt rattfylleri sänks till 0,5 promille.
• 15 års straffarbete för rattfylleri.
• Gränsen för rattfylleri sänks till den enda rätta, 0.0 promille. All mätbar alkoholhalt är rattfylleri punkt slut! (så om jag har 0.0, är jag full då, samt att någon viskade att man alltid har en halt alkohol i blodet så nolltolerans är omöjligt, om det är sant vet jag inte.)
• Det nya brottet gångfylleri införs. Den som promenerar på allmän väg med över 0,2 promille döms för gångfylleri till två års fängelse och om de har över 0,5 promille för grovt gångfylleri till straffarbete i 5 år.
• Förbud mot alla läkemedel i trafiken. Inte ens alvedon om man ska köra bil! Gränsen för vad som är läkemedel sätts mellan Läkerol och Vicks Blå.
• Kraftig ökning av antalet trafikpoliser. Vi kräver 50.000 trafikpoliser nu!
• Systembolag och barer skall vid försäljning av alkohol obligatoriskt omhänderta körkort och bilnycklar från kunderna i förebyggande syfte.
• Alla fordon, även snöskotrar, mopeder, cyklar, sparkstöttingar och barnvagnar skall utrustas med alkolås.
• Alla motorfordon skall dessutom utrustas med webkamera som fotograferar föraren var 5:e minut och skickar bilden via internet till polisen.
• Den som äger ett fordon och underlåter att på egen bekostnad montera alkolås och i förekommande fall kamera efter 1 juni 2011 skall få fängelse i upp till fyra år.
• Utlänningar som ertappas såsom rattfulla skall kunna dömas enligt terroristlagstiftningen.
• De som bryter mot dessa nya hårdare lagar skall på egen bekostnad publicera sitt namn och sin bild under rubriken ”Jag var redo att döda ditt barn” i minst två stora dagstidningar.
• Samtliga familjemedlemmar till de som bryter mot dessa lagar skall under en månads tid på sina jobb eller skolor bära en orange mössa med texten ”Rattfyllans fru/Rattfyllans barn”.
• Vi vill också ha en folkomröstning om att återinföra dödsstraff just på rattfyllerister som orsakat dödsolyckor i trafiken. Vårt förslag på avrättningsmetod kommer att bli att de skall bindas fast vid ett brunnslock och sedan köras ihjäl av en hemglassbil. Detta skall ske offentligt och under rituella former. Hemglassbilen skall givetvis ha sitt signalhorn med den lilla typiska melodin påslagen, så alla barn kan höra att det kommer något trevligt för hela familjen. Andra förslag på dödstraff vi har är följande: Giljotinen, elektriska stolen eller gaskammare.
• Även passagerare i motorfordon skall vara nyktra och omfattas av samma regler som förarna. Detta skall även gälla buss och taxi.
• Det är även olagligt om man som nykter sätter sig som passagerare i samma fordon där chauffören är rattfull. Straffet för detta är allmänt spöstraff av en bödel, samt fyra månaders tjänstgörande som soldat i Liberia. Det här straffet gäller oavsett om det var till ens kännedom om chauffören var alkoholpåverkad eller inte. Straffet gäller dessutom för ovanstående punkt.

Detta är våra krav. De är inte förhandlingsbara. Tack för att du ställer upp med din namnunderskrift för en säker trafikmiljö!

Som sagt.. just därför...

Biokemi

Ja det känns som jag pluggar och pluggar men kommer ändå ingen vart, ligger efter, och känns som att det är halvt omöjligt att ligga i fas när vi ska läsa igenom, förstå och komma ihåg runt 30 sidor engelsk text om biokemi varje dag, till dagen innan tenta. *Grr*, man får läsa in på nätterna för bövelen!

Filmtajm!

Ja Jonas har fått ,ig att få upp ögonen för Wallander filmerna, som jag faktiskt inte sett innan. Det är många som chockas av det men så är det ;). Så jag, Jonas, Zero, Wille och jessie (de 3 sista är hundar) ska ha filmmys, och jag funderar på att poppa lite popcorn, det hör till tycker jag.

Fick i alla fall spola ner en av mina nya khuliålar i toan idag, den hade pangdött, fast jag köpte dem igår?!?!, till min överraskning var den FULL med rom, det syntes tillomed igenom buken (samt att det putade ut lite ur "ni vet vad"). Så jag vet inte om det var det som var dödsorsaken, synd i alla fall. De är ju inte gratis direkt, samt att det är synd om stackarn, att man ska behöva dö bara för att man råkat bli på tjocken!? ;)

1 år

Så har man varit med älsk i ett år då, vi har inget bestämt datum men ungefär i de här svängarna räknar vi ifrån ;). Vi firade med att äta älfilé med råstekt potatis och pepparsås, och det var VÄLDIGT gott. Köttet så gott som smälte i munnen!

Förutom det så har jag varit till Östersund med syster yster idag. Jag har bytt massagedynnan jag köpte åt Jonas i julklapp, det var fel på den första. Men denna fungerar utmärkt och Jonas har suttit och knådat sig själv en stund under kvällen :).

Så just nu sitter vi och smälter maten då det är paltkoma som gäller här!


IKEA besvikelseJa jag blev så upprörd att jag måste blogga om det. Våran order på sakerna vi skulle bygga en köksö av, som skulle komma IDAG, får vi vänta på till den 17! *Morr*
Ordern fastnade i systemet med mera! Inte vårat fel, heller inte IKEA's enligt killen jag pratade med, för han hade aldrig varit med om det. Men man blir ändå irriterad! Man blir väl det av att vänta en hel dag på något som inte kommer. Tycker att de kunde slänga med ett presentkort som plåster på såret ;)Kunde inte motså...

...att klicka hem små Uggs inspirerade tossor åt My! Hihi!


Innemys

Ja sånt blir det mycket av på vintrarna. Igår såg jag och Jonas filmen Farewell. Det var helt OK, fast inte en sån film som jag skulle se igen. Ikväll blir det nog också att ligga och se på tv, ska faksitks kika om det går något bra ikväll.. vänta här!....
.... Nuså! kl 8 går kvinnan med jätteben på femman, en dokumentär, jag älskar dokumentärer! Men viktoria secrets fashion show gick samtidigt... och det skulle jag ju OCKSÅ vilja se.. Herregud, snacka om I-landsproblem! sen gick Agent 007, med rätt att döda på tv 4+ kl 9, kanske man ska se den? Det blir nog första gången :D

Här är en skrutt som ÄLSKAR innemys!

2010

Fick idén från syster att göra en liten årskrönika, mest i kort!
Som inneboende på Storgatan 58 hos Eva Bredin, tid jag aldrig kommer glömma, väldigt händelserik och roligare än man kan tro.
Började på "pojkbesök" på storgatan 58 ;)
Var fortfarande en regelbunden besökare hos A&A Där jag bodde ett tag innan, som OCKSÅ var väldigt roligt, men det hörde inte till 2010 ;). Har hittat på oräkneligt mycket bus med syster yster på Storgatan 14 där hon bodde då.
Bytte adress! Till Bergevägen 39. Där jag bor nu med min Jonas <3, vilket var på vintern men hade ingen passande bild ;)
Blev en rutinerad pimplare då man hamnat i en av Sveriges pimpel/fisketokigaste familjer :D. Här är svärgubben Roger på tävling,
Jag fick jobb på OK i Strömsund över sommaren, kunde inte jobba längre än så pga detta besked! Fick många roliga besked 2010. Ett till var att jag skulle bli moster!
Började på Umeå Universitet, Miljö och hälsoskyddsprogrammet, och träffade en heeeel hop med nya människor som skulle bli min klass!
Syster yster med man flyttade till Böle utanför Hammerdal, där hann de bara andas ut innan.....
... de helt plötsligt blev mamma och pappa! Samt att jag blev moster <3
Det här nya året firade jag och Jonas också med Erica och Patrik. Men den här gången var vi här i Strömsund. Det här kortet är från i fjol när vi väntade in nyåret i Ljungdalen :)

Gott nytt år önskar Elin & Jonas!RSS 2.0