Just därför..

Just av denna anledning jag inte går med i varenda facebook grupp som skapas xD. Gruppen kallas "Namninsamling mot rattfylleri" som ändrat sin info, som först lät seriös, nu låter det såhär: (de markerade är enligt mig roligast)

Det här är en manifestation för KRAFTIGT skärpta straff på rattfylleri och KRAFTIGT skärpt kontroll och övervakning. Vi vill bli av med detta gissel en gång för alla! Vi kräver:

• Livstids fängelse och tvångsexpropriering av all egendom som straff vid grovt rattfylleri. Eventuellt arbetsläger i Sibirien i 30 år.
• Gränsen för grovt rattfylleri sänks till 0,5 promille.
• 15 års straffarbete för rattfylleri.
• Gränsen för rattfylleri sänks till den enda rätta, 0.0 promille. All mätbar alkoholhalt är rattfylleri punkt slut! (så om jag har 0.0, är jag full då, samt att någon viskade att man alltid har en halt alkohol i blodet så nolltolerans är omöjligt, om det är sant vet jag inte.)
• Det nya brottet gångfylleri införs. Den som promenerar på allmän väg med över 0,2 promille döms för gångfylleri till två års fängelse och om de har över 0,5 promille för grovt gångfylleri till straffarbete i 5 år.
• Förbud mot alla läkemedel i trafiken. Inte ens alvedon om man ska köra bil! Gränsen för vad som är läkemedel sätts mellan Läkerol och Vicks Blå.
• Kraftig ökning av antalet trafikpoliser. Vi kräver 50.000 trafikpoliser nu!
• Systembolag och barer skall vid försäljning av alkohol obligatoriskt omhänderta körkort och bilnycklar från kunderna i förebyggande syfte.
• Alla fordon, även snöskotrar, mopeder, cyklar, sparkstöttingar och barnvagnar skall utrustas med alkolås.
• Alla motorfordon skall dessutom utrustas med webkamera som fotograferar föraren var 5:e minut och skickar bilden via internet till polisen.
• Den som äger ett fordon och underlåter att på egen bekostnad montera alkolås och i förekommande fall kamera efter 1 juni 2011 skall få fängelse i upp till fyra år.
• Utlänningar som ertappas såsom rattfulla skall kunna dömas enligt terroristlagstiftningen.
• De som bryter mot dessa nya hårdare lagar skall på egen bekostnad publicera sitt namn och sin bild under rubriken ”Jag var redo att döda ditt barn” i minst två stora dagstidningar.
• Samtliga familjemedlemmar till de som bryter mot dessa lagar skall under en månads tid på sina jobb eller skolor bära en orange mössa med texten ”Rattfyllans fru/Rattfyllans barn”.
• Vi vill också ha en folkomröstning om att återinföra dödsstraff just på rattfyllerister som orsakat dödsolyckor i trafiken. Vårt förslag på avrättningsmetod kommer att bli att de skall bindas fast vid ett brunnslock och sedan köras ihjäl av en hemglassbil. Detta skall ske offentligt och under rituella former. Hemglassbilen skall givetvis ha sitt signalhorn med den lilla typiska melodin påslagen, så alla barn kan höra att det kommer något trevligt för hela familjen. Andra förslag på dödstraff vi har är följande: Giljotinen, elektriska stolen eller gaskammare.
• Även passagerare i motorfordon skall vara nyktra och omfattas av samma regler som förarna. Detta skall även gälla buss och taxi.
• Det är även olagligt om man som nykter sätter sig som passagerare i samma fordon där chauffören är rattfull. Straffet för detta är allmänt spöstraff av en bödel, samt fyra månaders tjänstgörande som soldat i Liberia. Det här straffet gäller oavsett om det var till ens kännedom om chauffören var alkoholpåverkad eller inte. Straffet gäller dessutom för ovanstående punkt.

Detta är våra krav. De är inte förhandlingsbara. Tack för att du ställer upp med din namnunderskrift för en säker trafikmiljö!

Som sagt.. just därför...

Kommentarer
Postat av: Bob

Några av de ursprungliga kraven:

*Hårdare straff (Längre indrag för körkortet och hårdare böter)

*Krav på alkolås hos tidigare dömda rattfyllerister

*Krav på anpassade alkolås i nytillverkade personbilar i framtiden

*0,0 promille i trafiken (Nolltolerans)

*Fler trafikpoliserDet där är svårt att argumentera som orimliga eller ”knasiga” krav.Nollgräns är fullt rimligt inom trafiken. Helst av allt skulle samtliga droger förintas från denna planet, men det tycker säkert unga damen är fullständigt korkat eller orimligt. Man klarar sig ju inte utan alkohol eller?Ännu hårdare straff skulle inte behövas nej, speciellt om det var nollgräns. Men varför inte låta folk behöva ta om körkortet och inte bara vänta? Och böter efter inkomst skulle vara rimligt, vilket kanske gör det dyrare för vissa.Ännu fler poliser är alltid bra, de behöver dock inte jaga rattfylla (speciellt inte om den minskar).Jag trodde och TROR på gruppen Namninsamling mot Rattfylleri.Om inget annat så tror jag på de 200 000 människor som ville något gott genom att gå med i den gruppen.Nu har minst 1 av skaparna till gruppen gjort helt om och påstår att gruppen ALDRIG varit seriöst och ALLTID haft orimliga krav.Tragiskt när människor inte står för vad de säger,

eller ännu värre

LURAR eller FÖRSTÖR för andra medmänniskor!!

2011-01-14 @ 14:17:14
Postat av: Simon

Det är väldigt många som, precis som Bob som skriver här, fortfarande inte riktigt förstått hur det hänger i hop.”Det där är svårt att argumentera som orimliga eller ”knasiga” krav.” -BobSom synes i texten jag länkar nedan är det inte alls så svårt att argumentera kraven som orimliga. Vissa punkter i sig kan ses som rimliga men definitivt inte alla 5, vilket var vad sidan krävde, och definitivt inte utan att undersöka dom närmare först.http://www.facebook.com/notes/simon-ogander/mer-tankar-angaende-namninsamling-mot-rattfylleri/132665860131028?notif_t=likeFör att snabbt svara på Bobs sista påståenden.

Skaparna har ALLTID haft samma plan, gruppen har ALDRIG varit seriös och har HELA TIDEN haft orimliga krav precis som dom själva skriver på sidan.Ingen har blivit lurad då det redan från början gick att genomskåda kraven som orimliga, vilket jag och flera andra gjorde. Det finns en anledning till att ingen av dom 200 000 som skrev på har skapat en ny, seriös namninsamling med samma krav på en seriös sida.

2011-01-15 @ 01:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0