Bebis...Lisa...Willys...Bär

Rubriken sammanfattar ungefär min dag. När jag vaknade i morse hade jag ett mms på mobilen som visade min nya systerdotter som föddes kl 6 i morse :). Så nu är jag moster till Ännu en lite tösabit!
Resten av förmiddagen tillägnade jag till att få någon slags ordning på saker jag senare skickade med Lisa till Umeå.
När Per kom hem så blev det till att kika på hans nya pensionsförsäkring. En Willys 77 sedan 1935. Den är ett stort projekt minst sagt men kunskapen finns ju där så det ska bli intressant att se hur det fortgår.
Sen har jag plockat ca 4 kg svartvinbär, varav hälften fick följa med upp till frysen i Umeå (hade bara hunnit plocka så mycket tills dess att Lisa kom). Det är fullproppat med bär på buskarna, har aldrig sett så mycket på en buske, och det är 3 som ska plockas på...

Tjocka släkta!

Tänk vad snälla människor det finns!
Har fått hjälp med att scanna och framkalla ett släktträd (min släkt) från ett A3 till ett A0, det blev stooooort, och jättefint! Den här ska jag rama in och vara rädd om, min fot fick vara med bara för att man ska se hur stor den blev. Jag finns inte med på det men mammsen och hennes syskon finns där :)Fredag hela veckan

Veckorna går så snabbt! Nu är det fredag igen. Bara 4 dagar jobb kvar på kommunen innan jag beger mig till Umeå igen för mitt sista år. Ikväll blir det till att packa ihop lite saker jag ska passa på att skicka med min Umeåsambo Lisa i morgon, då hon beger sig iväg. Så skönt att det gick att lösa på så vis, så jag slipper ta med mig så pass mycket på bussen. Det hade aldrig gått, jag hade ALDRIG fått med mig allt. Extra krångligt blir det ju när man har med sig 2 hundar, men då är det tur att dom är små. 
 
Känner mig totalt slutkörd idag, tog mig en powernap mellan 6 och halv 8, och när jag vaknade hade jag huvudvärk, så från extrem trötthet till det, vilket är bättre? ;)

Igen och igen och igen och igen .....................

P.S  I love you, still nr 1! Den bästa filmen som gjorts! Skulle nog kunna se den hur många ggr som helst!
har väl lyssnat på soundtracket 1000 ggr ungefär, minst!

Skyll mig själv

Så kan det gå, om man stressar sig igenom en tenta för att hinna med tåget hem. Då får man underkänt! Pluggar nu i dagarna inför en omtenta som jag tyvär måste ha. Men känner att sommarens jobb förhoppningsvis kommer hjälpa mig rejält i mitt sätt att tänka då tentan är i Metodik i Miljö och hälsoskyddsarbete. Tråkigt när nästan inget av kvällarna blir över men sånt får man ju ta.


Det är som det ska vara

Idag har vi varit ute hela dagen, Göran, Rolf och jag! Underbart att vara ute, spelar ingen roll om det skulle va skitväder så vill jag inte byta ut det :D. De konversationer som ägde rum idag hade jag inte så mycket matnyttigt att bidra till men det är otroligt givande att sitta och lyssna på 4 personer som pratar om ämnen de verkligen kan. Hjälpen som jag fått i sommar med att lära mig nya saker har varit gränslös, blir rörd!

I morgon ska jag och G ut och ta vattenprover, ser fram emot det! Det blir en tur med båt så jag hoppas såklart på optimalt väder ;)

Gofika och sinnesro

Mamma och jag kom precis från en tripp till Lia, där Elisabeth Amrén bjöd på fika och gott sällskap för kvällen. De har då ett förjäkla fint ställe där, ett timmrat litet torp mitt ute i ingenstans. Det ska mycket till om vardagens eventuella stress ska leta sig dit upp.
Jag har en förkärlek till ställen där det känns som tiden står stilla, tror det är därför jag gillar loppis och gamla prylar så pass som jag gör, de sakerna har en själ. Det här med nya stilen chabby chic har jag svårt för, när man ska sälja nya saker med en sliten look, för DYRA pengar, när man istället kan hitta liknande saker på loppis för 20 spänn. Det får gärna vara lantligt piffigt men då ska det vara äkta ;).

Med magen full av blåbärspaj säger jag god natt

Måndag


Har haft fullt upp på jobbet idag och det har varit roligt, kul att folk börjar komma tillbaka från sin semester (kanske inte lika kul för dom). Allt har rullat på bra och inga större missöden har inträffat, men visst kan jag säga att måndagssymptomen syns trots att jag i övrigt haft en bra dag. Det förstör ju vilket humör som helst att en del tycker det är så skojigt att vända allt man säger emot en. Otroligt vad en del lägger energi på fel saker. Jaja, tänkte se om jag orkar kika på lite Wallander sen annars blir det en tidig kväll. 

Jag behöver hjälp... Min nya åkomma är ett...

20120812_141510 (MMS)

Jag behöver hjälp... Min nya åkomma är ett beroende av oljelampor/fotogenlampor av alla slag. I sommar endast har jag köpt 5 oljelampor och jag ägde 2 innan, plus 2 stormlyktor. Så det börjar bli en del xD, plusset är att jag betalat skitsummor för allt, på loppis. 10 kr köpte jag en lykta för i veckan, från glaskompagniet.


Full rulle

Har varit full fart hela helgen minst sagt, varit hit och dit och överallt. Bland annat smörjdes kråset hos syster yster med company, inte rätta dagen att ha på sig jeans med hög midja! Fick träffa Sussi och Tommy som fött upp min lilla Juni, samt kika på Hedemorakycklingar, sååå söta <3Fick även en mysstund med lilla Molly, chihuahuavalp 8 veckor <3


Dagens I-Landsproblem

Skulle jag stänga ner min facebook är det enbart pga alla bilder som folk gillar som jag får upp på min sida. Finns det ett sätt att slippa det på så vill jag gärna veta det! Over and out!Systeryster och systerdotter var på besök ...

20120803_092610 (MMS)

Systeryster och systerdotter var på besök idag, kollade in min arbetsplats på kommunen. My blev impad över ragundabjörnen som står i entrén till kommunen, på sin tid den största björn som fällts i skandinavien.


När mina krämpor i fötter och ben precis g...

När mina krämpor i fötter och ben precis går över sen yran och man petar på sig gympadojjorna, ja då ser man till att få blåsor på fötterna istället ;-) . Äh det är värt det! I morgon är det redan fredag till min stora förvåning, ska ändå bli skönt med en spontanhelg som man kan ta lite som den kommer :-) . Det som jag annars skulle vilka hinna med i sommar är att dra till östersund en sväng och hitta på något med ortsbefolkningen ;-) , samt att jag va så sugen på att dra på ikea en snabbis.


Vadå tokig i olje- och fotogenlampor? Äsch...

20120801_193630 (MMS)

Vadå tokig i olje- och fotogenlampor? Äsch då, har en till i andra huset också ;-) .


RSS 2.0