OMG!!!


Det ligger en KARL i min SÄNG!!!
Herr Oskar blev så här otroligt superglad av att hälsa på mig för första gången :D


Knäppisar


Nästa kurs inom kort

Blivit godkänd på min rapport nu, om Kvicksilvers påverkan på fåglar i akvatisk miljö. Så skönt när det med skolan rullar på som det ska. Ska bara lämna in de diskussionsfrågorna som fattas så får jag hoppas att jag är klar med kursen sen då. har dock varit en av de roligaste kurserna vi haft kan jag tycka. Kursen som komma skall är "Metodig i miljö och hälsoskydd". Det är det som är kvar av den hår vårterminen, det är skamligt vad sjukt otroligt jäkla fort det går. Tiden flyger föbi! Kommer sakna mina kursare redan den dagen vi skiljs åt :/.
Fortfarande förundrad över hur roligt det faktiskt är att plugga xD.

Tog en stund


Men sen förstod även jag vad dessa legokonstruktioner ska föreställa.
Jätteroligt ju!
Meteorologi - Check


Fick reda på idag att jag nu är klar med kursen luft och buller. Yeah! Samt att jag gjorde en annan tenta idag som jag också tycker jag borde klarat, annars rättar dom inte alls så snällt nej...
Så nu ligger jag i soffan och jäser, och tänker inte göra något alls. Kikar på en film. Ska orsaka mig själv ett fint paltkoma också tänkte jag, ska bara fundera lite på VAD som ska få äran att bli mitt kvällsfika.
I morgon är det som sagt (tror jag nämt det) enbart förberedelse inför redovisningen. 
Men just nu tänkte jag ägna mig åt att vara lite hjärndöd, god kväll!


AlcudiaHit ska jag i Juni.. hähä

Lägenheter Canopus - Bild 1
Bilden lånad från Fritidsresor.se


Tentadags

Idag blir det tenta i Miljöefffekter. Våran första kvällstenta som sträcker sig mellan 16-20.
Och nu kan jag faktiskt cykla dit! För tro det eller ej så stod min cykel där på cykelparkeringen senare på dagen. Någon som varit lite förfriskad kanske som inte orkat gå? Ja det var ju skönt att personen lämnade tillbaka vrålåket så jag slapp fixa en ny i alla fall, och att jag inte hann polisanmäla det (inte för att jag förväntade mig att det skulle hjälpa men av ren principsak brukar jag göra det).
På onsdag ska vi redovisa våra arbeten som vi jobbat med den här kursen. Börjar kännas lite drygt med att vi för göra så många småarbeten, det är ju bra att få öva sig på att skriva men nu har vi haft den på nästan alla kurser i tvåan.

Gömt min subSå bra det blev! Har gömt min sub i min HOL möbel från IKEA, blev ju genast mycket mer plats på mitt tv bort för min tiny TV. Förstår inte varför alla ska roa sig så förbaskat åt min plutt tv ;), den har ju som sagt allt!
Som vanligt ska Juni fjäska sig in på alla kort också, linslusen ;).

Idag fick jag upp pulsen en aning när jag upptäckte att någon stulit min cykel. Man blir ju inte annat än förbannad faktiskt. Men jag får ju försöka att inte se det som en större förlust, då jag fick den gratis och den skrammlade som fan när man cyklade på den. Sen enligt karma så kommer ju den här personen att brinna i helvetet, så jag är glad ändå!Mysmiddag
Igår blev det lite mysmiddag med 3 kompisar här i Umeå. Med samlade krafter fick vi till en jättegod middag som avnjöts i gott sällskap här på Nydalahöjd :). Oskar, Erika och Gabriel, det här måste upprepas!
 


Sweeeeet

Blev något glad över summan jag kommer få tillbaka på skatten :D. Strax över 9800 kr, WOHOOO! Åker nog in på sparkontot med tanke på att jag kommer behöva låna pengar av mig själv fram till sommaren, bleh.. Måste nalla lite från sparkontot så jag har lite att handla för när vi drar till Mallorca.
Satt och spånade idag med Erika om att jag skulle vilja ha en mindre kamera också, förutom systemisen. Men det är väl kanske lite överkurs med 2 kameror när man är student och kan lägga pengarna på annat, som tex ett nytt objektiv till den jag redan har ;), teleobjektiv kanske? Hähä


Tentaplugg

Den här veckan kommer enbart dagarna vara fyllda med tentaplugg och IKSU. Kl 6 idag så var det exakt en vecka kvar till tentatime. Ska bli ganska skönt att "ta det lungt" en vecka. Funderade på att åka hem men jag vet ju hur de blir, får som inte så mycket gjort som jag hade tänkt mig från början, speciellt inte när mamma börja fråna om jag ska med på buggkurs till helgen FAST hon vet att jag har tentastress ;). Lika bra att tjura kvar i umeå så blir plånkan glad, hur glad jag än blivit att få komma bort från Umeå en stund. Har varit en smått kaotisk helg här i Umeå där fredagen hade mycket att bjuda på, och det inte positivt menat. Lördagen däremot var roligare och det läkte mina sår.

Tröstpuss


Saknar lite

Saknar min fritös lite! Inte SÅ nyttigt med friterat men det är ett vardagslyx jag gärna unnar mig. Men är det överkurs att ha fritösen i studentlyan? Det är ju en jädra massa olja man måste ha. Min är ganska stor och jag måste fylla den med 3.5 liter olja. Är fruktansvärt nöjd med denna fritös och dagen den går sönder kommer jag nog investera i en liknande, dock är jag väldigt försiktig med denna så hoppas den håller ett bra tag till.
Bilden är lånad från www.tretti.se 


Fysikgränd

I kväll har jag, Lisa och malin varit till Anders på Ålidhem för lite laxmiddag och mjöd. Det var grejt! God mat och trevligt sällskap. Har eventuellt slagit någon slags middagsbjudningspakt eller liknande xD. Annars har jag itne gjort så mycket idag, rättat min rapport om kvicksilver. Är nöjd med kritiken jag fått på den och det är inte mycket alls att ändra, mest småsaker. Så känner inte så stor stress just nu. Känns skönt.

Känner du lyckan genom sorgen?

Har börjat lyssna på kopiösa mängde musik på slutet, mysigt att sitta och nynna för sig själv när ingen hör.

Min chill lista på Spotify till er tjänst, den utökas med tiden - Chill


Svalkar vinder


Det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina

svalkar vinden värmer solen
ser du något bakom molnen
känner du lyckan genom sorgen
jag har inget mer än mina tankar

har fått glovord och mordord piska o morot
ångest och oro som jag vore av stål och glas, borde gå men stannar kvar.
jag har lovat och glömt, förlåtit fördömt, försent för å ångra men tid nog
att tänka om och leva med det.

svalkar vinden .....

jag saknar det som inte finns och sprider ut mig själv i vinden
bara du kan bära det som gör så ont i mina ögon. vi har något stort
på gång, så länge ingen bryr sig om vilka höjder vi kan nå
på vilken sida som vi står.

svalkar vinden ....To all you fiskbulle haters

Det är vad jag ska äta nu! MUMS! Jag kommer, som min mamma, att föda upp mina barn på fiskbullar och potatis. Är så hungrig nu!
Har i alla fall bokat ett indoor walking pass nu, måste komma ut och röra på döfläsket nu. Så halv 8 och en timme fram ska jag svettas! Struntar i att jag fortfarande snorar då jag i övrigt känner mig frisk.
Har varit på föreläsning i förmiddag om radiaktivitet förresten, med allas våran älskade T! :)
Första känslan

Pratade med en kompis bara för någon dag som om vilka val man gör i livet. Vad ett val, ett beslut eller en liten förändring kan ändra hela framtiden. Pratade i lördags om vad otroligt skitroligt det är att åka bort att plugga faktiskt och vad glad jag är att jag sitter här nu, skulle inte byta mina nya bekantskaper och upplevelser för något i världen. Man trodde ju innan att folk överdrev när de tjatade om vad roligt det var att plugga, "tycker PLUGGISARNA ja!", tänkte jag. Det är tur att de flesta människor är olika och vill olika saker.


Bild har jag lånat HÄR

Det är också med jämna mellanrum som vi kommer in på ämnet barn. Är det bara för att man börjar komma i "den åldern" där många runtom en skaffar småkottar, som man uppfattar det som en ren hysteri? Inte nödvändigtvis menat på ett negativt sätt. MEN.... Säger någon att de inte vill ha barn alls så drar människor efter andan i ren och skär förskräckelse, - "Men är du inte som alla andra du?".
Jag vill ha barn, när jag känner för det.


Lite rolig såhär på en söndag

Information från Svenska Brukskarlsklubben
Till dig som funderar på att skaffa karl.

Ursprung
Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaks i tiden som vi kan minnas. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.
När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd ...för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om "matte" bryr sig för mycket om andra karlar!

Kostnader
Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, dvs. licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.

Allmän skötsel
För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Värmlandsrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder

Reggaelördag

Idag ska jag mest bara lata mig och försöka ta igen mig, har inte mått så bra idag. Lite allmänt seg och mått lite illa, men KAN ju bero på att jag nästan inte ätit någon ordentlig mat 1½ dygn. Så tråkigt att laga mat när man ändå inte känner smaken av den, samt att jag inte har någon aptit för tillfället heller. Men idag gör jag nog kyckling så man blir människa igen sen. Dock är jag glad åt det fina vädret idag.

Musik som nästan alltid får mig att må bra och tar mig bort från verkligheten är reggae <3

Reggaetips


Jag idag


Liten halvgalen filur inlurad i sin pläd.
Det är ungefär såhär jag tänkte spendera min fredag. Har en omtenta *fail* i morgon, så det är den som hägrar just nu. Meteorologi är lite knepigt det, intressant, men knepigt! Så det är plugg i soffan för hela slanten, jag, mina hundar och mitt snor.


Baklängeshjärta?

Gjorde ett EKG idag så mitt förra från ett år sen tydligen visade sig vara lite "konstigt". Tydligen så har jag negativa p vågor istället för positiva. P vågen är den absolut första lilla kröken på EKG kurvan här ovanför, som synes så går den ju ner. Skulle tydligen inte vara något alarmerande, och det var inte så ovanligt heller verkade det som, men rekomenderades ändå kolla upp saken på en hälsocentral. Så det ska jag göra.
Det är så här det ska se ut.
Lite halvgalen sådärBlack Eyed Peas - Rock That Body (Skrillex Remix)När jag går ner..

.. på dig (som Lisa säger). Ligger och lyssnar på musik och försöker plugga lite, går väl sådär.
har ingen koncentrationsförmåga idag, självdisciplin saknar jag alla dagar men just idag står det stilla med allt som har med plugg att göra tror jag. Ligger och tuggar choklad och lyssnar på reggae istället. har fått info om valbara kurserna till år 3 idag. Jag har väl vissa favoriter bland kurserna som jag ska kika närmare på, samt att vi pratat om detta examensarbete jag INTE ser fram emot xD, uscha. Vet inte ens vad jag vill göra, om någon har bra förslag så är det välkommet, fast det är ett tag kvar.

Mannen i mitt liv <3

Ja för tillfället i alla fall ;), pälsklingen värmer sin frusna och sjuka matte med lite kärlekSjuk i huvudet

Ja bokstavligt talat, har ont i halsen och är snorig, plus att det känns som att jag har lite feber. Jag som trodde jag hade lyckats spöa eventuella sjukdomstag i min kropp. Ja skit samma, förkylning är ett I-Landsproblem, och den är snart borta igen.
Mamma och lillasyster har varit och kollat in min lilla studentlya idag, den fick bra betyg :D, känns bra!
Annars har helgen varit hyfsad, har varvat nytta med nöje i lagom mix.

RSS 2.0