Det är dött, begravet och glömt

Min rubrik är från en låt jag lyssnar på just nu, en låt med Mando Diao som jag tycker är så bra, strövtåg i hembygden. Den får ljuda när jag för tillfället rör ihop en liten kladdkaka. Jag vet inte om jag kommer smaska på den just idag. Det blir lite konstigt när man tycker det är roligt att baka, men inte lika roligt att äta xD.
På Ica slog jag nyss till med en fläskkarre, inte för att jag vet vad i hela friden jag ska göra med den då men det löser sig, bara fantasin sätter gränser :D.

Ringde nyss och sökte R (avdelningschefen) på BoM i Ragunda, men glömde ju totalt bort att jag ringde mitt i fikat, så ingen kotte på avdelningen fanns ju på plats såklart ;). Tänkte surra lite om mitt exjobb som jag nu börjat få klarhet över. Om dom är på plats tänkte jag droppa in på måndag i alla fall, ska ju hem i helgen, närmare bestämt på lördag morgon. På måndag och tisdag har vi inläsning så då behöver jag inte tuta tillbaka till Umeå för än på måndag eller tisdag. Det blir nog på måndag ändå efterson jag har en del plugg nu att tänka på.

Frågor

Det är många som frågar hur det funkar med piercingen jag gjort och hur den ser ut på undersidan. Här kommer en länk till hur den ser ut. Mycket mindre än man tror.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dermal1.jpg

Falukörven

Idag ska vi iväg på Fridhemsgymnasiet och göra falukorv, sen ska vi labba på den hela veckan, mikrobiologiska labbar. Redovisning av resultaten blir på fredag. Så nu sitter jag och ska värma en matlåda så man har fått sig något i magen innan man cyklar iväg. Det ska bli spännande att se om jag kommer fram utan något brutet ben med tanke på att det töade här hela dagen igår, det blev halt och fint! Livsfarligt cykelväder, men har man aldrig ramlat med cykeln i Umeå är man ingen äkta vintercyklist ;).

Dermal anchor

Ja jag har ju slagit till med en enpunktspiercing (dermal anchor) i nacken, udda ställa i know, men det var det som var tanken. Jag är lite svag för piercingar, men dom ska vara diskreta och behöver inte synas hela tiden. Den som vill se hur det går till kan ju kika på youtube.

Efter att herrarna åkt klart sin stafett så ska jag dra iväg på Ersboda och köpa lite flyttkartonger. Det börjar ju dra ihop sig, det är bara lite mer än 1 månad kvar som vi har att bo här, känns ju lagom konstigt faktiskt...

Oh my goooood

Ikväll kl 7 tänkte jag och L åka iväg och hitta på busigheter, vad vi haft för oss avslöjas i ett senare inlägg! Ingenting världsomvälvande men nervöst ändå.

Idag har vi redovisat vårat studiebesök som vi gjorde igår, vi (jag och 2 till) var i en livsmedelsbutik på stan och kikade bakom kulisserna. Det var ett väldigt bra besök och vi känner oss nöjda och har fått lärt oss nya saker. Redovisningen gick bra trots den bristfälliga förberedelsen, man hinner inte mycket man inte kunde göra besöket för än dagen innan det ska redovisas, men som sagt gick det bra.


Förlåt oss fader...

.. ty vi har syndat... Men ack så gott det var!


Studiebesök och möte

Idag har vi varit på studiebesök på Fazers stora bageri här i Umeå, måste säga att det var väldigt roligt att se alla rullande band med små degklumpar som efter färden blev till små tekakor, semlor och limpor. Det är otroligt vilka maskiner som används inom industrier, jag tror dem som imponerade på mig mest var robotarna på Volvo, sån otrolig precision.
Sen har jag och L varit på möte angående examensarbetet. Pusselbitarna börjar sakta falla på plats men man känner sig ju ganska långt ifrån säker än, det börjar göra mig nervös med tanke på att det bara är ca 1½ månad kvar tills det ska sparka igång, inte ens det kanske.

Just nu har jag precis sugit i mig en kaffe, tänkte nöta lite instuderingsfrågor eller vad man ska kalla det. Är ju inte direkt att man har vettigare saker för sig en tisdag som denna. Sitter och surar för att jag måste vila pga min förkylning eftersom mitt favoritpass börjar om en kvart... SurElin...

Känns bra

Hade nog aldrig kunnat tro när jag gick ut gymnasiet 2007 att jag skulle stå på gränsen till en kandidatexamen nu år 2013. Känns bra! Att jag redan hunnit jobba en sommar med ett tokigt bra gäng i Ragunda kommun gör det ännu bättre. " Har jobbat som miljö- och hälsoskyddsinspektör" känns bra i magen, och som sagt blir det ju några månader till nu i sommar :D. Med tanke på vad mycket jag fick lära mig i sommras så är det med spänd förväntan jag ser fram emot vad jag kommer få lära mig nu till sommaren. Finns inget som biter på mig så pass mycket som praktisk inlärning :D.

Har en bekant som tycker att alla som skriver om när det går bra osv bara gör det för att dom har bekräftelsebehov, jag söker inte bekräftelse från andra, den kan jag ge till mig själv! :)
 

Måndag

Hej måndag! Idag är det tredje gången på en vecka som blodet rinner ur näsan på mig... Lite surt att det droppade på soffan innan jag hann fatta vad det var som hände, men det gick bort som tur var. I övrigt ska jag göra klart ett gäng med instuderingsfrågor idag som jag har till livsmedelskursen. Dom var inte svåra så det kommer gå fort.

Idag har jag även hunnit gett besked om att jag kommer tillbaka till Ragunda kommun i sommar och jobbar för dem i 3 månader. Ser fram emot det :D, och det känns bra att veta vad man ska göra ett tag efter att man är klar. Så snart måste man flytta ut också, det har varit hit ett par i helgen och tittat på lägenheten. Det ska både bli skönt och tråkigt att flytta. Det här är inte en lägenhet jag skulle kunna bo i under längre tid av flera anledningar. Det är dåligt ljudisolerat så den är lyhörd plus att mitt rum är väldigt mörkt och jag blir väldigt trött och slö av att ha de så. Jag vill ha solsken för det blir jag glad av ;).Alla stjärtans dag

Som min vän Lovisa så vackert kallar det, och jag tillhör skaran som GILLAR dagen. Det är så många på facebook och diverse som tydligt uttrycker sitt missnöje över dagen, undrar varför. Många tycker att det bara är ett påhitt för att affärerna ska få sälja prylar och tjäna en massa pengar, men det är ju ingen som tvingar ner chokladaskarna och blommorna i halsen på folk, det är ju helt frivilligt att köpa eller att låta bli. Jag tycker det speciella sitter i enkla saker och gester, inte dyra prylar och diverse.
Jag är ungefär lika seg idag som jag var igår, försov mig nästan i morse då jag stängt av alarmet i sömnen. Som tur var så vaknade jag i god tid ändå och kom i tid till norrmejerier där vi varit på studiebesök idag. Vi fick se mycket intressant, bland annat lagret med västerbottensost, helt sjuk vad mycket ost det var! Varje stor ost tror jag vägde 18 kg.. TROR det var 18 kg, innan den skars upp i bitar, och varje sån stor bit kostade runt 2500 kr. Inte så konstigt att västerbottensost är dyr inte.
Lagom tills att jag kom hem så slutade mina alvedon att verka, tyg lite fika, började frysa som bara den, tog en dusch... Sen somnade jag på soffan i morgonrocken och sov i minst 2 timmar, hade ingen koll på tiden där längre. Jag FÅR inte bli sjuk IGEN! jag blir tokig! Vad gör jag för fel som blir sjuk stup i ett?
 
 
 

På bättringsväg

 
 
Hundarna börjar bli lite bättre från sin sjukdom nu, känns bra, men då är ju matte på vägen att bli dålig istället som sagt. Glömde dessutom att avboka mitt pass på IKSU, GAAAHH! Glömmer man det för många ggr så spärrar dom kortet tills att man betalt en straffavgift. Som tur är så var det här första gången som jag missade att avboka, så det är nog lungt för min del.

Det blev blodpudding till middag, OHHH så gott! Nu tror jag att jag ska dra igång en laddning med grahamsbullar. Nästa gång så bakar jag dubbel sats så det räcker längre, problemet är bara att jag nog måste äta ur kylen lite mer tills dess annars får jag inte plats. Problemet med att 2 pers som ska dela på en liten frys.
 
 

Tvättelitvätt

Idag ska jag försöka göra någon nytta, har varit lite slapp de senaste dagarna då jag helt enkelt ville varva ner lite efter stressiga höstterminen. Tack vare min nedvarvning så känns det som att jag är på gränsen till att bli sjuk, har egentligen bokat ett pass på IKSU till kl 5 men nu är jag fundersam på om jag måste avboka den. Kanske stannar hemma och bakar mer grahamsbullar istället, och sen s har jag lite mer plugg som måste göras också. Ska kila iväg på affären och köpa något slisk åt Lisa som passade hundarna hela dagen igår medans jag var i Övik på spa, men jag ska bara tvätta klart först :)

Blööh

Jag har sakta sakta utvecklat ett litet agg mot vårat sociala medie facebook under en tid. Jag är inte sån som sitter och irriterar mig på vad folk skriver direkt, men något som däremot stör mig är alla bilder som sprids vind för våg, bilder jag inte har det minsta intresse av att se. "Gilla om du älskar dina syskon, fortsätt scrolla om du vill dem ska dö" eller liknande texter som dyker upp framför ögonen på mig önskar jag att det fanns en spärr för. Sen vilka är dessa människor som sitter och gillar dessa kort då? Ja uppenbart alla som inte vill döda sina syskon, resten vill ju det såklart!.....
Ja det är ju ett ilandsproblem, tanken har slagit mig att pausa min facebook, så vi får se om det blir verklighet :)

Roadtrip

I morgon puttrar jag och Punton mot Hammarstrand, ska åka in och säga hej till gänget på BoM, Gunnel talade om att PRO-Loppisen har öppet! Wohoooo! Jag som inte tänkte göra av med mer pengar ;), tur att det är billigt på loppis!

Kan inte bestämma mig för vad jag ska släpa med mig i bilen, egentligen kan jag ju ta allt jag får plats med, har ju ganska mycket prylar som jag inte använder. Gillar inte att flytta.....

Hos doktorn

Nu har bilen varit och fått sig en ny lambdasensor, så nu mår den bra igen! Bara att tuta och köra då när jag ska hem till Färsån på fredag :). Trodde aldrig att jag skulle få det fixat så fort, men det tog nog bara en halvtimme för dom att fixa det som fixas skulle.

Indoorwalking bokat till 5 över 5. Känner väl inte supermycket motivation idag heller, men det kan ju bevisligen vända när man väl är på plats :D. Det är mörket som gör att det känns som man vill gå i ide, så fort det blir mörkt blir jag en segpropp, tycker det är så väldans skönt att det är någorlunda ljust nu på morgonen när man ska cykla till Universitetet.


Tur i oturen!

Ibland ska man ha tur, trots att man har lite otur :D.
Min bil gick så sent som förra veckan igenom besiktningen utan problem. Idag när jag åkta på djurmagazinet och skulle köpa något åt min hunds illaluktande mun så började det lysa en liten lampa i bilen. Fasen tänke ju jag. Han berättade att dom blivit riktigt petiga med sånt på bilprovningen. Skickar hem varenda jäkel med lysande lampor. Så han tyckte också att jag hade haft tur B)
 
 
 
Var bara att åka till Mekonomen och kolla läget då. Dom gjorde en felsökning på lilla bilen och hittade felet.
Det roliga var att när jag frågade om dom hade någon tid så sa han att det inte fanns tid på 2 veckor, sen fanns det en liten lucka på fredag, till sist kom han fram till att det fanns en tid redan i morgon ;). Kvinnlig charm!
 

Just idag är jag stark

Jag var så galet opeppad på indoorwalking när jag släpade dit rumpan till klockan 6, kände mig som en gnällig lillunge! Men sedär hade jag så fel så, det här var helt klart mitt bästa pass sen jag kom tillbaka efter jul, och jag känner mig så pepp att jag tror jag drar till med samma pass i morgon, 55 minuter svett. Fy fan vad jag kommer sakna IKSU, det gör ont i hjärtat redan...

Slut på en era

Igår sa vi upp lägenheten. Känns konstigt att det nu är tidsinställt hur länge vi får bo kvar här. Nästa vecka när jag åker hem så får de förts kartongerna åka med hem, jag började förra veckan med att packa en kartong, igår blev det en till. Inspg igår kväll vad mycket saker det är! Vart kom allt ifrån?!?!?! Har därmed insett att jag antagligen kommer behöva packa en del i punton varje gång jag åker hem för att det inte ska bli kaos den dagen allt MÅSTE ut. Första "lasset" får följa med nästa helg då jag beger mig mot Jämtlandsskogarna.

Ärligt talat är det faktiskt redan lite av ett kaos här när man börjar rota runt bland sakerna, har inte varit helt städat och snyggt här på någon vecka tror jag... Tänkte dock försöka ändra på det ikväll eftersom jag ändå har tvättid också, känns som en bra städa och fixa kväll :)

RSS 2.0