På väg hem till mig

 
Min hårfön har lämnat jordelivet med en lukt av bränt efter sig. Eftersom jag har märket Remington på både mina plattång och fönen som dog så får det bli en till av samma märke. Är nöjd med märket så det gick fort att klicka hem en ny pärla. Lite dyr kanske, men hade fått bra betyg så jag lättade lite på lädret för denna gång.
 
 

Vill ha listan

Uscha vad det är mycket jag vill göra och fixa!
Jag vill ha ett hus.
Jag vill ha en massa pengar så att jag kan inreda det huset fint och mysigt.
Jag vill ha en liten gammaldags stuga vid en sjö där man kan leva ett annat liv.
Jag vill ha ett bra jobb.

Sitter och kollar på IKEA's hemsida och blir så sjuk på allt fint, och mitt huvud sprängs med idéer om hur jag vill ha det det dagen man får fixa och dona själv. Vill åka och titta på möbelaffärer, men egentligen inte för att jag behöver något just nu, jag bara gillar inspirationen.

Indoor walking

Som varje tisdag så har jag varit och dödat mig själv lite på en timme indoorwalking, det där passet kommer bli min död det ;).
Annars idag så har jag lyssnat på en föreläsning av självaste Petter Alexis, som för den delen var väldigt bra. Han pratade om sina egna med och motgångar under livet och personal branding. Dagen var så stressig att jag bara varit på föreläsning konstant från i morse kl 9 till halv 5... Så det är en trött Elin som väntar på att håret ska torka lite mer nu innan hon kan gå och lägga sig.

Oooops

jag ser inte mig själv som en slösa, jag har ganska så hård koll på vad det är jag tjänar och vad det är jag har råd att unna mig och inte. Den senaste terminen har jag inte direkt kunnat unna mig så mycket eftersom julen har sugit ur en del ur min plånbok. Nu däremot har jag fått fynda lite fint på stan och har lite nya fräscha saker i garderoben igen. 2 stickade tröjor, en svart top och en halsduk har fått flytta in.

På fredag drar jag hem till mammut en sväng, ska kika in hos miljöarna och byggarna på kommunen när jag kommer fram. Blir till att åka tidigt på fredag morgon så man slipper stressa iväg på torsdag kväll. Ska försöka ta med mig så mycket saker som jag får plats med i bilen, måste börja flytta hem saker inför eventuell flytt senare i vår.

Lagstiftning

Idag har vi haft 6.5 timmar med livsmedelslagstiftning, och det gick smidigare än jag trodde. Bara en föreläsare är tillräckligt bra på att prata så kan dom få vilket ämne som helst att låta intressant. Nu säger jag inte att lagstiftning är tråkigt, för det tycker jag inte, men nästan 7 timmar på en dag trodde man ju att man skulle kända sig ganska mör efter. Känner mig dock piggare än vanligt och tänkte svänga ihop en kaka som jag ska bjuda mina vänner på i morgon ;-)


Mätt!

Har precis vräkt i mig kyckling med ris, soya och en avocado ( som jag inte kunde äta hela av för det var bara ena halvan som mognat tillräckligt) så nu är jag tokigt mätt! Har varit på freläsning i vanlig ordning. Fortsätter att prata om mikrobiologiska faror relaterat till livsmedelssäkerhet, det är väldigt intressant och man lär sig saker som man kommer ha nytta av i vardagslivet också.

Om inte mina ben hade varit som smör efter indoorwalking passet igår så hade jag tränat idag också, men jag kanske tar det i morgon kväll, om jag har ork efter en dag till kl 4. På lördag ska jag i alla fall unna mig att gå på stan :). Det var längesen man hade tid att bara göra ingenting.


Frisk som en nötkärna... nästan!

Nu har punton varit på hälsoundersökning. Ingen anmärkning, allt var tiptop, föruuutooom att en plåt eller något höll på att lossna från en ljuddämpare (har man flera ljuddämpare på en bil, eller bara en?). Så den skallrade lite, och det roliga är att jag tyckt att den låtit lite som en traktor de 2 senaste gångerna jag kört den, så jag är stolt att jag faktiskt själv lagt märke till att det varit något fel. Det var som sagt det enda han tyckte jag skulle titta på, antingen laga den eller byta den helt, får fjäska lite för brorsan kanske... ;)


Besiktning

Nu är den bokad,annars hade lillbilen fått körförbud till den 1 februari, och det går ju inte! För då tänkte ju jag eventuellt åka hem! Så nu ska vi se till att det går bra på besiktningen såklart, så att jag inte behöver fundera på det på ett tag. Tiden får ni inte veta ;), skriver väl när den är gjord och hur det gick. Jag känner mig inte orolig.

Nya kurser

Idag börjar sista terminen på min utbildning i Miljö- och hälsoskydd. Det är helt sjukt, det känns som att det var längesen jag bodde i Ersboda och så, men under år 2 hade jag på tok för roligt så då gick tiden för fort, och nu är det slutspurt. Jag går in hårt och fortsätter att plugga över 100 %, med en kurs i livsmedelssäkerhet 15 hp, och en kurs i Djurskydd - metodik och handläggning 7.5 hp. Om djurskyddskursen sträcker sig enbart över period 1 så blir det 150%, låter mycket, men det fixar jag! Förra terminen var 125% men det kändes som 350% ;)


Latsöndag

Idag har det inte varit många knop på Nydalahöjd inte. Soffan är min bästa vän dagar som denna. Var även så fräck att jag gick och köpte en pizza till middag idag, den satt fint den! Men i morgon blir det nog ett jobbigt pass på iksu, jag måste ju få sota för mina synder!

fortsättningsvis blir det bara soffan ikväll. Hundmys framför en bra film är lagom. I morgon börjar mina nya kurser, thats right, jag fortsätter att plugga över 100 %, men jag känner lugnet. Har definitivt varit utbildningens stressigaste termin som jag betat av nu.

Tenta - check!

Precis hemkommen från tentaskrivning, kändes som att det gick bra och jag är inte orolig över resultatet. Tänkte åka iväg på ersboda egentligen men blir till att vänta på fru E till kl 1, ska nog gå att hitta på något prudoktivt att göra fram tills dess också. Ska röja upp lite här, ser ut som ett bombnedslag! Äta lunch, och sen en stund innan jag ska slänga in maskinen med tvätt kl 1 ska jag gå ut och se om kalla stackars bilen vill starta när det är så här snorkallt. Tänkte försöka fixa en besiktningstid till lillen inom 2 veckor, om det finns tid vill säga.

Babyrumpa

 
Har peelat halva mig med en hemmagjord peeling, man blir verkligen mjuk som en babyrumpa! Ansiktet fick sig en jäkla omgång nu kan jag inte låta bli att känna mig i ansiktet hela tiden :)
Det är sånt man håller på med när man egentligen borde tentaplugga. Det är också dagar som denna som brukar sluta med att man har en skinande ren lägenhet och tio matlådor, bara för att man inte gör det man borde ;). Dagen innan tenta kan allt hända!
 
 

Schema

Här kommer mitt schema för min kommande kurs som börjar på måndag. Känns lagom att på starta på något nytt nu :)

http://www.umu.se/digitalAssets/112/112702_schema-2013-01-15-m9-livsmedelsskerhet-15-hp-2.pdf


Drömmer mig bort

Tycker den här lägenheten har varit ett fenomenalt studentboende, bra utformad för att delas på, blir inte så dyr med tanke på utrymmet man har att utnyttja och är fräsch. Det enda jag har att klaga på egentligen är att det här huset är otroligt dåligt isolerat, budgeten räckte inte till det ;).
Meeeeeeeeeeeeeeeeen, snart ska den sägas upp, sakerna ska ut, och jag med! Men vart ska jag ta vägen? USCH, jag som gillar att ha saker planerade, in i MINSTA detalj.


Vad händer?

 
Måste vara någon som tycker att min blogg är otroligt intressant, trots bristen på innehåll ;)
Fast förstår inte det där med skrivna inlägg, jaja!
 

Får spel

Jag längtar efter att få bo någonstans där man kan pyssla och fixa lite, inreda som man vill, köpa fina möbler och sånt. Det går lite i vågor det där med hur stark min abstinens är ;). Har de senaste dagarna kollat på hur mycket inspirerande bilder som helst, och är ganska på det klara med vad jag gillar och inte. Styleroom är som en enda stor godisbutik med fina bilder :D

Idag har vi gjort redovisningen, den gick fint. Fort och smärtfritt. Idag ska jag, fram tills att jag ska träna halv 8, fortsätta med lite annat smått som jag har bestämt ska vara klart innan den här veckan är slut. När nästa vecka börjar ska jag tammetusan känna lugnet igen! När det lugnat sig och trillat in lite nya pengar ska vi gå och äta någon god middag på stan, jag och tjejerna. Men fram tills åtminstone fredag ska jag vara otroligt produktiv!

Måndag

Jag är lite dagavill, håller ingen ordning på vad det är för dag eller någonting. Det jag däremot vet är att jag ska ha redovisning och opponering med min grupp i morgon. Vi ska redovisa om plastbranschen och ett företag vi varit på, och sen opponera på en grupp som varit på studiebesök på ett vattenkraftverk som ska prata om det. Känns lite fånigt bara att det bara kommer ta en timme, sen har vi inget mer på hela dagen, men jag blir bara glad, har en tenta i slutet på veckan som jag behöver tid att plugga på.

Nu ska jag poppa popcorn och glo på en dålig film bara för att få göra annat än att plugga en liten stund :),

14 sidor senare

14 sidor med miljöbalksuppgifter inlämnade, nämner någon miljöbalken nu innan rättningen är gjord så kräks jag xD. Ok det gör jag inte... men nästan!
Klockan är kvart i 12 och jag borde sova... men tror definitivt att jag har vänt på dygnet, plus att jag tvättat mina sängkläder idag, och har inte bäddat i dem än ;). Man blir lite extra omotiverad att hoppa till sängs när man måste bädda i sängen och hålla på :D. fast fördelen är ju att det luktar så mysigt. Att det ligger ett berg med kläder på sängen gör det ju inte bättre heller...

Söndag med miljöbalken

Nu ser jag snart ljuset i tunneln när det kommer till den här terminen, som har varit helt galen! Miljöbalken som är meningen att den ska gå på kvarts fart har på vippen tagit ihjäl oss, miljöbalken är intressant, men upplägget på den här kursen, som är på heldistans, har varit katastrof. Tror dom inser det själva ocksp, och hoppas att dom förbättrar lite till nästa termin, för den gruppens skull.

Ikväll ska jag lämna in hemtentan, plus kompletteringar till miljöbalken. Sen är det redovisning och låtsasnämnd till veckan, Ännu nästa vecka börjar livsmedelskursen och då kommer tempot lugna sig lite, ser fram emot det :) Måste ju ladda batterierna till examensarbetet!

Sista tabletten

Efter att ha varit sjuk mer än halva mitt jullov, och gått miste om 3 dagar på bygg- och miljö så tar jag idag min sista tablett antibiotika. Det här var då en av de värsta förkylningar jag haft säger jag bara! Har varit måttligt irriterad över att mitt enda nöje varit att sova i mer än en vecka >:( . Har inte alls varit sugen på att återgå till något som har med plugg att göra, men är nu ändå inne i det igen. Jag tror övre makter ville ge mig en bra start på nya året eftersom jag klarade tentan i Miljöfarlig verksamhet, vilket jag kan erkänna att jag inte trodde att jag skulle.
Idag har dessutom jag och en klasskompis suttit och skrivit rapport och ett föreläggande i 5.5 timmar. Det har varit en produktiv dag *klapp på axeln* och jag kanske nu kan slappna av lite inför helgen.

På tal om bil

Räknade på vad räcern drog på färden hit i söndags. En resa på 28.5 mil mellan tankningarna gick på 16.7 liter bensin, vilket är strax under 0.6 liter per mil.. BOOOM! Perfekt studentbil! Åkte dock ensam denna gång, tror den får slita lite hårdare när den är tyngre lastat såklart.

The Pearl!

Som utlovat, fast lite (mycket) sent, en bild på min pärla ;)
 
 

RSS 2.0